Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok

Hvordan finne dedikerte utviklere? Våre beste tips for å ansette dedikerte utviklere i 2021

I dag er outstaffing ansett å være det beste valget for alle typer forretninger som ønsker å utforske nye digitale ideer eller modernisere eksisterende tekniske løsninger. Å ansette et eget utviklingsteam er fortsatt et effektivt outstaffing-alternativ som hjelper bedrifter med å redusere utviklingskostnader, få fortgang i prosessen og sikre faglig ekspertise på akkurat det området prosjektet dreier seg om.

 

Vår bloggartikkel vil forklare konseptet med et dedikert utviklingsteam og lære deg hvordan du finner dyktige fagfolk for et bestemt prosjekt. Du vil også få noen tips om hvordan innleide dedikerte utviklere arbeider.

 

 

Hva er en dedikert utviklingsteam-modell?

 

Den dedikerte utviklingsteam-modellen betyr at et selskap ansetter eksterne medarbeidere for å realisere en prosjektidé. Selskapets krav, tidsfrister og prosjektskisse, samt budsjettberegninger, er angitt i kontrakten mellom dem.

 

Etter at kontrakten er signert inkluderes de eksterne ekspertene i firmaets faste team som jobber med prosjektet. Når prosjektet er over, slutter også deres deltagelse i prosjektet.

 

Det finnes flere typer eksterne ansatte. En av dem er frilansere, mens den andre er et dedikert utviklingsteam. Forskjellen er at man ansetter separate frilansere til å utføre bestemte oppgaver, mens et dedikert utviklingsteam tar fullt ansvar for prosjektet og de fungerer vanligvis som en enhet.

 

Teamleverandører. Det finnes egne leverandører av dedikerte utviklingsteam som tar seg av søke-og ansettelsesprosessen. De studerer klientens anmodning og ser etter fagfolk som passer prosjektet. De har allerede opparbeidet et nettverk med kompetent ekspertise og kan sette sammen et team med passende ferdigheter, erfaring og lønnsnivå.

 

Leverandørene sørger også for at dine fremtidige midlertidige arbeidere har en velutstyrt arbeidsplass og administrativ assistanse. Det betyr at ditt dedikerte utviklingsteam teknisk sett arbeider for leverandøren, mens de i praksis arbeider på heltid, eller en sjelden gang deltid, med ditt prosjekt.

 

Klientens muligheter. Med klassisk full-syklus outsourcing får kunden overlevert et ferdig produkt klar til bruk uten å vite hva som skjer underveis. Som klient av et dedikert utviklingsteam har du kontroll over hvordan prosjektet utformes.

 

Det dedikerte utviklingsteamet får om nødvendig tilgang til klientens databaser og administrasjonssystemer, tar del i generelle møter og kan løse ulike dynamiske oppgaver knyttet til sitt prosjekt.

 

Den dedikerte utviklingsmodellen er godt egnet for langsiktige prosjekter, mens for korte prosjekter kan det ofte være mer håndterlig å ansette frilansarbeidere. Det er noen viktige fordeler med konseptet:

key advantages of the concept

 

Utviklingsutgiftene blir lavere

Et dedikert utviklingsteam er dine prosjektbaserte heltidsansatte, og består av spesielt utvalgte eksperter. Dessuten kan du leie dem i regioner der prisnivået er lavere enn i ditt land. Alternative løsninger som for eksempel å lære opp ditt nåværende team eller rekruttering av nyansatte er dyre og tidkrevende.

 

En mulighet til å jobbe med en ekspert som har spesifikke ferdigheter og erfaring

Hvis du ikke er et stort dataselskap, men en vanlig liten bedrift på et helt annet område, er det ikke nødvendig å opprette en egen IT-avdeling for å utvikle en enkel app for å betjene dine kunder på nettet. Og hvis du er et stort selskap innen webutvikling som nettopp har fått en forespørsel om en spesifikk tjeneste innen apputvikling, trenger du ikke å danne en permanent ekspertavdeling for å få de beste ekspertrådene.

 

God kommunikasjon og ledelse

Du har mulighet til å opprettholde konstant og hyppig kontakt med det dedikerte utviklingsteamet underveis. Du kan utpeke din egen prosjektleder til å kontrollere gruppen fra innsiden, eller be leverandørselskapet om å spore de ansattes fremdrift fra det eksterne kontoret. Uansett vil teamet informere deg direkte om problemer og prosjektets prestasjoner. Du kan også når som helst skalere prosjektet ved å legge til nye medlemmer fra leverandørens nettverk.

 

 

Når bør jeg ansette dedikerte utviklere?

 

Konseptet med et dedikert utviklingsteam er en fleksibel modell for outsourcing som kan være nyttig i mange tilfeller. Modellen eliminerer de fleste ulempene forbundet med å ansette frilansere, som problemer med å holde tidsfristen og dårlig prosjektkommunikasjon.

 

Når du ansetter et utviklingsteam beholder du kontrollen over hva som skjer inne i prosjektet til enhver tid. Du kan enkelt spore prosjektprestasjoner og om tidsfrister overholdes eller selv gjøre større endringer i prosjektstrukturen. Men modellen passer ikke like godt for alle typer bedrifter.

 

La oss nevne noen eksempler der et dedikert utviklingsteam fungerer perfekt.

dedicated development team model

 • Du har en liten IT-avdeling, og bestemmer deg for å produsere et programvareprodukt som skal modernisere tjenestemodellen. Siden det eneste du trenger er å utvikle en helt ny app eller et nettsted som du skal bruke de neste årene er det absolutt ingen grunn til å ansette kompetent arbeidskraft for hele syklusen. Lei et dedikert team for utviklingsjobben, og la ditt faste IT-team følge opp vedlikeholdet.
 • Din bedrift er basert i et land med høyt prisnivå for utviklingstjenester. Du må betale minst $100 per time for USA-baserte Andoid-utviklere mens en ekspert med de samme ferdighetene fra Øst-Europa vil koste deg rundt $40 per time. Og hva om du trenger hele teamet? En god idé for hvordan du kan spare penger, men beholde kontrollen over prosessen er å ansette dedikerte programmerere.
 • Du finner ikke en ekspert med riktig kompetanse og erfaring i ditt område. Overlat søkeoppgaven til en pålitelig leverandør av outsourcingtjenester som vil sørge for at du finner den rette for jobben i løpet av kort tid. Prosessen fungerer for både for områder med høy etterspørsel og for smalere ekspertnisjer.
 • Du har dobbelt så mye arbeid over en kortere periode. Også IT-bransjen har sesongbaserte jobber, og noen ganger trenger du bare å fullføre et prosjekt raskere. Men det er ikke noe poeng å ansette flere faste ansatte som du ikke har oppgaver til etter at arbeidet er utført. I slike tilfeller er det en perfekt løsning å styrke dine ressurser med et eksternt utviklingsteam.
 • Du er et dataselskap, men alle ansatte er involvert i et annet prosjekt. Du forventet selvsagt ikke så mye arbeid, for da ville du sørget for nok arbeidstakere til å oppfylle dine behov. I denne situasjonen kan et dedikert utviklingsteam være akkurat det du trenger og de vil hjelpe deg med å holde kundene fornøyd.
 • Du har en god forretningsidé men du vet ikke hvordan den skal realiseres. I dette tilfellet er det bedre å kontakte en tjenesteleverandør enn å ansette dyre faste arbeidstakere og å leie et kontor, eller å søke etter separert frilansere. Tjenesteleverandøren vil hjelpe deg med å deffinere dine krav så vel som hele ansettelsesprosessen og videre støtte.

 

Trenger du et godt team?

Kontakt oss så hjelper vi deg

 

Prosessen med å ansette dedikerte programmerere

 

Det finnes flere måter å ansette dedikerte utviklere, men den generelle prosedyren er mer eller mindre den samme for dem alle.

 

Det viktigste spørsmålet du må ta stilling til er om du er klar for å finne og ansette programmerere direkte eller du foretrekker å delegere oppgaven til en tjenesteleverandør. Det andre alternativet er mindre tidkrevende og mindre risikabelt, men det koster mer en å gjøre jobben selv. Men la oss se gjennom alle alternativene:

pool of options

 • kontakte en tjenesteleverandør (distributør)
 • kontakte softwareutvikleren for anbefalinger om hvem du bør ansette
 • søke etter utviklere på spesialiserte nettsteder
 • undersøke arbeidsplasser for frilansutviklere
 • oppsøke potensielle utviklere på konferanser og faglige arrangementer

 

Hva er forskjellen mellom å inngå en direkte kontrakt med de eksterne dedikerte utviklerne eller ha en offisiell leverandør som mellommann? Leverandøren tar seg av hele ansettelsesprosessen og støtter ditt samarbeid med teamet frem til prosjektet er over.

 

Med andre ord slipper selskapet å signere adskilte kontakter med alle som er involvert, sørge for arbeidsplasser, hardware og software, eller kontrollere det faktiske antallet arbeidstimer som går med.

 

Hvis du ønsker å spare penger på leverandørenes prosjektprovisjon må du innse at dette innebærer at du selv må bruke mer tid på ledelse og administrasjonsarbeid.

 

Det er også et spørsmål om evaluering når du ansetter et spesifikt team. Leverandøren kan foreslå en liste over team med egnede programvareutviklere for ulike budsjetter. Tenk nøye gjennom hvem du velger ettersom en prosjektsyklus vanligvis går over minst et halvt år, noe som betyr at du kommer til å bruke ganske mye penger.

 

Her kan du se de viktigste kriteriene for å rangere dedikerte utviklere team:

 • ferdigheter
 • antall teammedlemmer og deres roller
 • erfaring og bakgrunn
 • portefølje
 • posisjonering (eller nisje)
 • tilbakemeldinger fra tidligere kunder
 • timepris
 • kommunikasjonsspråk
 • tidssone

 

 

Dokumenter for produktkrav og funksjonsspesifikasjoner

 

Ved å planlegger prosjektet ditt nøye blir det lettere å ansette godt kvalifiserte dedikerte programmerere.

 

Det blir selvsagt lettere for leverandøren å finne de rette ekspertene til teamet ditt dersom han eller hun har en klar forståelse for hva ideen de skal jobbe med går ut på. Jo flere detaljer du kan gi om det kommersielle formålet, jo bedre team ender du opp med.

 

Prosjektets mål, arbeidsplan, arbeidsprinsipper, samt tekniske rammeverk og dine forventning kan uttrykkes ved hjelp av et PRD (Product Requirements Document) og FCD (Functional Specification Document). Det er flott hvis du har minst et av dem og det er perfekt hvis du allerede har opprettet begge før du starter arbeidet med å finne et dedikert team.

 

Men hva er forskjellen mellom dem?

 

PRD (Product Requirements Document) skisserer prosjektets funksjoner, reflekterer ideene bak det fremtidige produktet og beskriver dets generelle funksjonalitet. Det kan bestå av mock-ups som viser arbeidsomfanget.

 

Ideen med et PRD er å unngå alvorlige uforutsigbare endringer i prosjektet - som prosjektvisjon og funksjonalitet - som kan gjøre teamet lite effektive og kanskje til og med overflødige. Dokumentet regulerer de generelle rammene for prosjektet og brukes både av det faste og det dedikerte teamet.

 

FCD (Functional Specification Document) er en avtale mellom det dedikerte utviklingsteamet og deres klient. Det inneholder en nøyaktig beskrivelse av krav til det fremtidige programvareproduktets, detaljerte oppgaver, utviklingsetapper og andre nødvendige arbeidsdetaljer.

 

Dokumentet er en signert kontrakt som gjelder både for outsourcing teamet og bedriftens representant, og det er den grunnleggende referansen for prosjektevaluering. I tilfelle teamet forplikter seg til kravene som er angitt i spesifikasjonsdokumentet kan klienten godta prosjektet hvis det samsvarer med FRG.

 

 

Vellykkede eksempler på ansettelse av dedikerte utviklingsteam

 

De fleste store dataselskaper og små bedrifter synes det er uproblematisk å outsource arbeidsoppgaver til dedikerte utviklingsteam. Det er fordi de vet at modellen bidrar til å redusere utgifter, tiltrekke dyktige eksperter på smale områder og implementere prosjektideene raskere.

 

Det er mange selskaper som benytter konseptet med dedikerte team regelmessig og flere som bygger hele virksomheten på denne måten. The Basecamp, et webapplikasjonsselskap med 20 års historie basert i Chicago er blant dem. Med bare 52 vanlige ansatte har selskapet utviklet alle sine produkter med å bruke dedikerte team. Dette inkluderer Basecamp som er et velkjent verktøy for prosjektledelse, webapplikasjonen Ruby on Rails og kontaktstyringsverktøyet Highrise. Det finnes flere dedikerte utviklingsteam over hele verden som jobber for dem.

 

Et annet godt eksempel er Skype. Telekommunikasjonsprogrammet som tilbyr direktemeldingstjenester er tilgjengelig på 108 språk. I 2021 hadde Skype over 1,55 milliarder brukere og mindre enn 1700 faste ansatte. Det er imidlertid mange organisasjoner som arbeider eksklusivt for dem, og disse utfører alt fra forretningsvirksomhet, utviklingstjenester, juridiske oppgaver til kundestøtte. I 2003 ble Skype lansert i Estland, men mesteparten av teamet var eksterne som jobbet med dedikerte prosjekter.

 

Kanskje er det mer overraskende at Alibaba.com som nå tilhører Alibaba Group ikke ble utviklet i Hangzhou. I 1999 grunnla Jack Ma den nettbaserte B2B markedsplassen som raskt ble den mest suksessrike handelsplattformen i verden. I den selvbiografiske boken Alibaba: The Inside Story Behind Jack Ma and the Creation of the World’s Biggest Online Marketplace, beskriver han sin outsourcingmodell der nøkkelideen er å tildele nettsteder til lokale dedikerte utviklingsteam for å oppnå best mulig lokalisering i hver region.

 

Også Slack, Gliffy og mange velkjente ledende medisinske institusjoner som Stanford Medicine outsourcer visse aspekter av deres digitale utvikling.

 

 

Hvordan finne den perfekte tjenesteleverandøren for ditt dedikerte utviklingsteam

 

Hvis du ikke ønsker å bruke tid på å lete etter programvareutviklere og deretter prøve å finne ut hvordan du skal håndtere ledelsen av outsourcingteamet bør du i stedet finne en tjenesteleverandør av dedikerte utviklere. I så fall er det eneste som står mellom deg og ditt team en liste over krav og det å faktisk velge ditt endelige team, selvsagt.

 

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor det å jobbe med en tjenesteleverandør er en mer pålitelig form for partnerskap sammenlignet med samarbeid med separerte frilansere. Her er noen av fordelene bedriften din får ved å benytte en tjenesteleverandør:

 • For det første har du en leverandør som er ansvarlig for kvaliteten og produktiviteten til de outsourcede ansatte.
 • For det andre kan du når som helst be om flere menneskelige ressurser og få det umiddelbart.
 • For det tredje trenger du ikke å løse administrative problemer eller støtte dokumentflyten, betale lønn til hver av arbeiderne separat eller sørge for at de har arbeidsplasser.

Det eneste problemet er hvordan du finner den beste leverandøren av menneskelige ressurser, en som har ledererfaring og de beste ekspertene tilgjengelig i databasen. Det er mange punkter du kan spørre de potensielle utviklerne om når du ansetter dem, men når du skal finne din leverandør av utviklingsteam er det bare noen få, men viktige, aspekter du bør vurdere:

 

Markedserfaring

Sjekk hvor mange år selskapet har eksistert og om det har klart å gjøre mye i løpet av denne perioden. Vær oppmerksom på om skalaen har endret seg siden de første driftsårene. Hvis svaret er nei kan det bety at selskapet ikke er så vellykket.

 

Utviklingsområdet

Problemstillingen er spesielt viktig for den typen klienter som trenger et dedikert utviklerteam til å utvikle ideen først, og deretter gjennomføre den. Velg en utviklerleverandør som allerede har flere prosjekter på ønsket område i porteføljen sin. Hvis du skal samarbeide med en stor leverandør med en enorm portefølje, bør du undersøke de andre kundene. Er det noen som utfører tjenester på det samme feltet som du gjør?

 

Klientutvalget

Tallene forteller ikke alltid hele sannheten. Det er mange selskaper som kun ble valgt av sine kunder på grunn av lave priser. Hva du virkelig trenger å se etter er om leverandøren har kunder som er kjent for sitt gode produkt og den høye kvaliteten på tjenestene.

 

Vurderinger

Se etter dem overalt, inkludert den offisielle nettsiden, andre vurderingssider og Google. Du kan også skrive direkte til noen av leverandørens klienter og forhøre deg om å deres oppfatning om samarbeidet med den potensielle tjenesteleverandøren.

 

Sikkerhet og garantier

Hva vil skje hvis et dedikert utviklerteam ikke er i stand til å gjennomføre prosjektet? Får du pengene tilbake hvis oppstartsideen blir stjålet av eksterne ansatte? Hvem skal betale for tidsovertredelser? Det er best å vite svaret på alt dette før du signerer kontrakten, ikke sant?

 

PRD, FSD og andre formelle avtaler

Du kan ha alle dine prosjektkrav ferdig dokumentert, men (hvem vet) kanskje din potensielle tjenesteleverandør ikke arbeider på denne måten, og du blir bedt om å fylle ut et nøyaktig informasjonsskjema. Det er best å finne ut tidlig hvilke forhold selskapet vanligvis arbeider under. Start med å be dem om å vise deg den typiske kontrakten.

 

Prosjektledelse og arbeidsforhold

Vil du ha en prosjektleder og mellomledere til å kontrollere ditt dedikerte utviklerteam? Hvis ja be om et intervju med dem for å finne ut om dere forstår hverandre. Arbeidsforholdene er også avgjørende for eksterne partnerskap. Tidsforskjellene og dårlig utstyr kan hemme og forsinke teamet. Sørg også for at det ikke er noen språkbarriere mellom deg og teamet.

 

Priser og betaling

Jo mindre du betaler for resultatet jo mer du kan gjøre med budsjettet. Husk at det er forskjellige satser for utvikling på ulike geografiske markeder. Du vil antagelig betale tre ganger mer hvis du velger selskaper i USA, i stedet for Øst-Europa. Lær mer fra vår artikkel om hvor mye det koster det å utvikle en app. Det er også viktig å finne ut når, og hvordan leverandøren vil ha betaling.

 

 

Konklusjon

 

Noen har en god digital forretningsidé og trenger et team som kan realisere den uten å måtte  investeringe alt for mye i arbeidstimer, kontorleie og ledelse. En annen driver en virksomhet på et felt som ikke har noe med det digitale å gjøre, men han trenger å utvikle et nettsted eller et program for å bedre kommunikasjonen med kundene eller innad i selskapet. En tredje person trenger å fremskynde arbeidet med et spesifikt prosjekt som det faste team ikke kan håndtere.

 

Den enkleste og rimeligste måten å løse disse problemene er å ansette dedikerte programmerere.

 

For å få de beste resultatene fra samarbeidet med et slikt team, må du være nøye med hvilket team du velger og utarbeide en gjennomtenkt prosjektdokumentasjon.

 

Klare mål, hyppig kommunikasjon og et godt utformet system for fremdriftsevaluering vil hjelpe deg med å holde teamet ditt på rett spor. Og hvis du velger riktig land for ekstern utvikling, kan du regne ut et nøyaktig budsjett og ende opp med et svært anstendig produkt.

 

Trenger du et godt team?

Kontakt oss så hjelper vi deg

Ranger denne artikkelen
(Gjennomsnitt: 1 out 5)
323908.04.2021
Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok