Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok

14 Topptrender for appdesign i 2021

Det er utvilsomt UX og UI-design som utgjør produktets sjel. Designet gjenspeiler bedriftens identitet og verdier, ideen bak appen din, og fungerer som et markedsføringsverktøy for å tiltrekke kunder og overvinne konkurrenter.

 

Samtidig er UI-design det første brukerne ser av produktet ditt, og UX-design anses å være den essensielle komponenten i appen - hvis UX er dårlig sammensatt, er det liten sjanse for at brukere vil velge akkurat din løsning fremfor en konkurrent. Du vil rett og slett miste trafikken.

 

I denne artikkelen skal vi gå gjennom de beste designtrendene for 2021, og finne ut hvordan du kan bruke dem til å øke fortjenesten.

 

 

De siste UI-trendene

 

Tanken bak de fleste UI-trender de kommende årene er å få appen til å gå viralt, og redusere markedsføringsutgiftene til selskapene.

 

Det antas at appmarkedet blir enda mer konkurranseutsatt i løpet av året, så det viktigste markedsføringsmålet for både startups og eksisterende virksomheter er å skille seg ut og bli lagt merke til. Men flotte og kompliserte brukergrensesnittet (UI), krever også mer ressurser for at brukerne skal bli vant til produktfunksjonaliteten.

 

Den følgende listen over nye UI-designtrender gir nyttig kunnskap om hvordan du kan balansere disse behovene .Minimalistisk og romlig design

 

Forenklet og minimalistisk design er ikke en ren 2021-trend. Stilen går tilbake til 2018 da det ble lagt merke til at nettsteder og apper med begrenset fargepalett fikk høyere brukerengasjement enn de som var fargesprakende og flashy. Så hva er trikset?

 

En minimalistisk tilnærming er den viktigste UI-designtrenden for 2021 ettersom den hjelper til med å trekke brukerens oppmerksomhet mot de elementene på skjermen som er viktige for dem, eller som kan øke salget. Den omfattende bruken av hvite rom er for øvrig en annen viktig trend.

 

Den romlige designtilnærmingen hjelper brukerne med å utføre rask problemløsning i det digitale instrumentet ditt (fordi det er færre distraherende visuelle elementer på skjermene).

 

Forenklet brukergrensesnitt har en fordel til - det har høyere nedlastingshastighet og hjelper dermed med å holde flere brukere inne i appen.

 

Det er fire viktige prinsipper for forenklet og romlig app-UI i 2021: klare men funksjonelle skjermer, minimalt med elementer, åpent app-skjermrom der det er mulig, og svart-hvitt designbase med små innslag av bedriftens farger. Eksempler - design av TikTok, Rise og Happn.

 

 

3D-modeller og rendering

 

Selv om 3D-modellering ikke er nytt lenger, er det nå modelleringsteknologiene vil synke til et prisnivå som er tilgjengelig for mellomstore og små bedrifter, så vel som enkeltpersoner uten kommersielle mål. Årsaken er enkel. Når vi går inn i en ny epoke for hastigheten på internett, og det lages stadig flere gadgets som sikter på å imponere brukere over hele verden med engasjerende 3D-drevet innhold.

 

Appdesingtrender innen 3D-modellering og rendering handler også om markedsføring. Du har flere sjanser til å holde på oppmerksomheten til brukerne hvis du gir dem en fantastisk følelsesmessig opplevelse som ligner den de har offline. Rendering antas å bli ekstremt trendy innen segmenter som e-handel og smarthus, samt mobilspill og utdanning. Eksempler - Google Earth, Thingiverse og BioDigital Human.

 

Det er også noen endringer for de selskapene som benytter outsourcing for å utvikle sine prosjekter. Med nye gratis skybaserte verktøy for 3D-modellering har det blitt billigere å implementere forskjellige grafiske tilnærminger i brukergrensesnitt.Animasjoner (mikrointeraksjoner)

 

Animasjon som en mikrointeraksjon handler om å vekke brukerens nysgjerrighet slik at de bruke mer tid i appen , samt skape en tydelig brukerflyt. Små animerte elementer som det å endre knappefargen når brukeren kommer nærmere den, eller bloggoverskrifter som transformeres under scrollingen,  alt dette hjelper til med å vekke brukerens oppmerksomhet og generere en menneskelig følelse av det digitale produktet ditt.

 

Den nye UI-designkanonen får designere til å produsere løsninger som er enkle men samtidig engasjerende. I 2021 vil mikrointeraksjonstilnærmingen spre seg over hele apputviklingssegmentet. Mangelen på funksjonelle elementer på en enkelt skjerm vil balanseres med et stort antall små interaktive elementer som gir deg hint om hvor du kan gå.

 

Animerte elementer gjør også appen din til et mer emosjonelt produkt. Det er derfor lurt å tenke på hva slags følelser du ønsker å vekke i brukernes hjerter før du begynner å jobbe med utformingen.Animations (micro-interaction), 3D Models and Rendering,Minimalistic and Spacious Design

 

 

Ny bruk av gammel typografi

 

Det er knapt noe som egentlig er helt nytt i moderne designtilnærminger, men trender kommer vanligvis tilbake for å tjene et formål, og ikke bare på grunn av en dille. Gammeldags typografi er ett slikt eksempel. I et minimalistisk design er dristige, men stilfulle fonter en av virkemidlene en app eller nettside kan bruke til å understreke sine nøkkelideer.

 

Livlig trenddesign, som for eksempel iøynefallende overskrifter, blir populært i 2021. Vi kan forvente at selv om det blir generelt mindre tekst på de funksjonelle sidene så vil overskrifter, logoer og til og med bildetekster bli større.

 

En annen idé med gammel typografi (hovedsakelig fra det 20. århundre) er å gjøre dine statements leselige for de som scroller raskt gjennom innholdet.

 

Hvilke eldre typografistiler vil være mest etterspurt? Vi anbefaler deg å sjekke ut Bauhaus-tradisjoner, og studere bannerne fra 60-tallet.Custom-made grafikk og markører

 

I 2021 velger du custom-made grafikk i stedet for å laste ned stockfoto  og legge dem til appsidene dine. Tilnærmingen vil hjelpe deg å reflektere bedriftens verdier, og gjøre appen din vennlig og leken. Dessuten antas det at appbrukere allerede er litt lei av de store mengdene ensartede fotografier, og at det er mer sannsynlig at de velger produkter med visuelt rekreasjonspotensial.

 

De siste UI-trendene er også å integrere små skreddersydde grafiske elementer på funksjonelle steder i appen.

 

Selv om custom-made markører vil være trendy i utvikling av nettsteder, er akvarellfargede knapper og bokser med brutte linjer populære blant mobilappdesignere.

 

Hvor bør du lete etter inspirasjon? Sjekk merkevarebyggingen til de olympiske leker i Tokyo 2020, og gå dypere inn i japansk manga som grafisk tradisjon. Tegneserier, primitiv kunst og gamle avisskisser er også en god kilde.Bevegelsesgrafikk  

 

Gjennomsnittlig tid brukt på å sjekke hva som er nytt på internett (scrolle tidslinjer, gå inn på ulike appsider og reklameengasjement) har gått ned fra 12 til 8 sekunder. Med andre ord, i 2020 må appdesignere jobbe hardere for at brukere skal legge merke til produktene deres. Animasjon og korte videoer (eller bevegelsesgrafikk), samt dynamiske effekter som støtter interaksjon med apper, vil bli en ny trend.

 

Hvorfor bevegelsesgrafikk er med på listen over UI-designtrender for 2021, og ikke 2020, spør du kanskje? Svaret er - nå har vi fått høyhastighets internett-standarder, og de fleste nye enheter kan gi appbrukere en høyoppløselig og dynamisk visuell opplevelse.

 

Bevegelse antas å spre seg til alle aspekter av UI-appdesign, inkludert menyer, knapper, bakgrunner og til og med hovedtekst.

 

Motion Graphics,Custom-Made Graphics and Cursors ,New Old Typography

 

 

AR (Augmented Reality)

 

I 2021 forventes det at AR vil være tilgjengelig via de fleste mobile enheter, og bli en integrert del av vårt daglige liv. E-handel og offline shopping, e-helse og nettbank, samt bygg- og ingeniørområder, har allerede tatt i bruk AR-verktøy for å forbedre virksomheten.

 

På UI-nivå kan AI forenkle vanlige brukeroppgaver og forkorte tiden vi bruker på disse aktivitetene.

 

AR-trenden innen appdesign har fått et boost med Googles ARCore og Apples AEKit. Disse er ment for UI-designere som ønsker å benytte en blandet virkelighetstilnærming for å gjøre oppsettene mer funksjonelle. Eksempel - apper som utfører navigasjonsgrafikk når mobiltelefonkameraet er slått på og plassert i en bestemt posisjon.

 

AR-apper der funksjoner blir aktivert av punkter i den virkelige verden, eller spesifikke 2D-grafiske tags på overflater og ansikts-AR-apper. Dette er eksempler på teknologi som vil bli svært etterspurt.

 

Klar til å bygge en app som dominerer konkurransen i 2021?

Kontakt LANARS for et estimat

 

De største UX-trendene i 2021

 

UX-filosofien vil endre seg mye i 2021 og strekke seg ut over de vanlige grensene.  Populært app-design vil omfatte ikke-visuell UX som stemme- og bevegelsesbasert grensesnitt, samt forsøk på å gjøre internettet mer tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Big data engineering og smart UX copywriting vil også få vind i seilene.

 

 

Stemmebasert grensesnitt

 

Stemmebasert grensesnitt vil sannsynligvis dominere markedet i 2021. Trenden inkluderer både utvikling av talegjenkjenningsteknologisk og økningen av apper og plugins som kan lese de skrevne tekstene høyt.

 

Allerede i fjor merket vi en betydelig popularitetsøkning for smarte høyttalere integrert i smarthjemsystemer og multifunksjonelle mobile enheter.

 

I fremtiden vil brukernes appopplevelser bli fullstendig transformert av nye ikke-visuelle UX-trender.

 

Så hva handler egentlig et stemmebasert brukergrensesnitt om? Teknologien gjør det mulig for brukere å samhandle med enhetene sine ved hjelp av stemmekommandoer. Tilnærmingen kan spare  tid og påvirke hvordan vi shopper, jobber, reiser og lever. Det er spådd at det vil utvikles mer og mer stemmebaserte brukergrensesnitt for populære aktører som e-handel, multimedia streaming, sport og nyheter.

 

Eksempler på apper med brukervennlige stemmebaserte grensesnitt - Amazon Alexa, DataBot Personal Assistant og Voice Typing Keyboard.Dynamisk brukeropplevelse

 

På en måte er den dynamiske brukeropplevelse som moderne apper byr på en motsats til de appene hvor store mengder forvirrende informasjon vises til brukerne samtidig (sidefunksjoner, salgstilbud, kontaktknapper og mye mer). En dynamisk opplevelse betyr at alle elementer, som animasjon og enkel bevegelsesgrafikk er designet for ett og samme mål; å imøtekomme brukerens behov.  

 

Apper som lar deg veksle mellom seksjonene mens de fanger informasjon du skriver i en av dem (som maskinskrevne meldinger) er et godt eksempel på en dynamisk UX-trend vi ser mye av i år. Appene kan også gi deg muligheten til å svare på online samtaler og tekste en annen person mens du snakker.

 

For å lage en perfekt dynamisk UX, er det viktig å analysere brukerflyten først og gjennomføre fokusgruppeintervjuer som vil hjelpe deg å finne ut hva som er reelle brukerbehov.Datadrevet design

 

For det kommende tiåret vil tendensen være at UX-design blir mer personlig tilpasset for å gi brukerne funksjonene de har størst behov for, og redusere tiden de bruker på å lete etter apper som faller i smak.

 

Datadrevet design betyr at appen vil bli mer fleksibel og dynamisk. Brukeren får unikt design i henhold til deres behov, interesser og smak.

 

Økningen av datadrevne UX-trender er nært knyttet til den globale utviklingen av databehandlingsalgoritmer og kunstig intelligens. Personlig tilpasset appdesign kan også være et resultat av A / B-testing, nøye målgruppestudier eller markedsføringsundersøkelser.

 

Selv om det er mange strategier for hvordan man kan tilpasse designen til bestemte brukerbehov, er den generelle tilnærmingsfilosofien ganske lik som før - å lage produkter som kan betjene kundene på en bedre måte, fremskynde kjøpsprosessen, gi brukerne større tilfredshet og skape en emosjonell relasjon.

 

Eksempler på datadrevet design kan du finne ved å sjekke nyhetsfeeden i ditt sosiale nettverk, favoritt online butikk eller bookingplattformer.


Data-Driven Design,Dynamic User Experience,Augmented Reality

 

 

Bevegelser i appen

 

Du har kanskje lagt merke til at nyere smarttelefoner og nettbrettmodeller er knappeløse. Samtidig handler en app-designtrend 2020 til om å lage mobile enheter som overflater er 100% interaktive og designet som en hel skjerm (telefoner med alle skjermer).

 

Oppstandstilnærmingen vil sannsynligvis endre måten vi bruker gadgets på og transformerer hele designindustriens filosofi.

 

Dessuten kan appdesign også påvirkes av helt nye mobilskjermstandarder.

 

Ikke-visuelle interaksjoner som stemmestyring er bare en måte å gjøre kommandoer til dingsene våre. Den andre er bevegelser i appen som lar deg bruke baksiden av enheten uten å observere den.

 

For øyeblikket er gester i appen allerede implementert i de fleste apper - Tinder-sveiper og Instagram-ruller er de lyseste eksemplene. Men hva om vi kunne erstatte de vanligste kommandoene med alternative bevegelser for mobilens rygg? Parallell appbruk kan også være tilgjengelig.Face ID

 

I 2021 vil ansiktsgjenkjenning som påloggingsteknologi erstatte vanlige skanning av passord og fingeravtrykk. Ettersom hjem-knappen snart vil forsvinne fra mobile enheter, fokuserer UI-trendene for mobilapper 2021 på å få så mye som mulig fra mobile frontkameraer og nye ID-algoritmer.

 

Selv om face ID ikke er en ny teknologi, jobber utviklerne kontinuerlig med å gjøre det bedre og mer nøyaktig. Tidligere år har vi sett hvordan ansiktsgjenkjenning ble implementert som en grunnleggende maskinvarefunksjon (eksempler - Apple, Samsung og Google-telefoner). I 2020 vil teknologien påvirke autentiseringsaspektet. Med andre ord, brukere kan logge på uten passord, sosiale nettverksprofiler eller telefonnumre.

 

Det er fremdeles mange bekymringer knyttet til ansiktsgjenkjenning da eksisterende teknologier trolig ikke er sikre nok. For å aktivere funksjonen må brukerne også dele sine data (ansiktsparametere) med serveren. Og hvis appens lagring ikke er godt sikret, kan det føre til datalekkasje. Historiefortelling

 

UX-skriving som forteller en historie er en stor trend innenfor appdesign i 2021. Sammen med passende UI-design (typografi, bilder, stilfulle funksjonelle elementer og animert grafikk), utgjør det et kraftig markedsføringsinstrument.

 

Men hva er egentlig UX-historiefortelling? Apptekster blir kortere og mer fortettet ettersom brukerne har en tendens til å bruke mindre tid på å studere ny informasjon på Internett.

 

Den generelle regelen er - jo mer tid som brukes appen din, jo mer lojale brukere får du.

 

Tanken bak UX-historiefortelling er at den beste måten å holde på brukernes oppmerksomhet, og få en lønnsom brukerflyt, er å gi kundene strukturert og engasjerende informasjon basert på en handlingsrekke (ikke bare beskrivelser).

 

Den grunnleggende måten UX-historiefortelling fungerer er som følger: en app-side forteller en historie der dine CTA (Call to action) oppfordrer brukeren til å delta. Datadrevet historiefortelling er for øvrig også en gryende trend.UI- og UX-design for mennesker med nedsatt funksjonsevne

 

Det digitale miljøet fortsetter å bli mer tolerant og tilgjengelig for forskjellige brukere. Mennesker med nedsatt funksjonsevne er intet unntak. Noen av appdesigntrendene i 2021 er rettet mot de som ikke kan se, høre eller bruke hendene til å legge inn kommandoer.

 

Markedssegmentet involverer apper for å fylle inn skjermtekst, apper som kan gjøre innholdet lysere eller mer kontrastfullt, samt stemmenavigeringsverktøy i appen og vibrasjonsbaserte svar på brukernes bevegelser.

 

Selv om det ikke er så mange spesialiserte multifunksjonelle mobile enheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne (smarttelefoner eller nettbrett), kan vi forvente at det kommer flere apper som skal tilpasse de eksisterende enhetene til en bestemt persons helsemessige forhold. Eksempler - Be My Eyes, Assistive Touch og Perfect Keyboard-apper.

 

UI and UX Design for People with Disabilities,Storytelling,Face ID

 

 

Konklusjon

 

Det som er viktigst å få med seg  når vi analyserer hva som skjer innen design det kommende tiåret, er at design ikke bare handler om å jobbe med visuelle komponenter. Bekvemmelighet, og tilfredsstillelse av emosjonelle og praktiske behov er essensielle faktorer for brukeren.

 

Designerne må jobbe med ikke-verbale og ikke-visuelle grensesnitt, samt fokusere på mennesker med funksjonsnedsettelser.

 

Noen av designtrendene i 2021 er et comeback fra forrige århundre. For eksempel aksenttypografi.

 

På grunn av spredningen av høyhastighetsinternet og det økende antallet brukere av det globale nettverket, vil antall interaktive elementer i mobilapplikasjoner øke, og innholdet på sidene deres blir enda mer personlig og drevet av stordata.

 

Klar til å bygge en app som dominerer konkurransen i 2021?

Kontakt LANARS for et estimat

Ranger denne artikkelen
(Gjennomsnitt: 5 out 5)
152108.04.2021
Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok