Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok

IoT-ideer og forretningsmuligheter i 2021

I 2021 er det flere enheter som er koblet til internett enn det er mennesker, og dette gapet bare fortsetter å vokse. Fjoråret endte med 4 milliarder Internett-brukere over hele verden, mens tingenes internett inkluderte hele 7 milliarder enheter. Det forventes også at innen utgangen av 2021 vil antallet tilkoblede enheter nå 10 milliarder

 

Teknisk sett er IoT (Internett of Things) et nettverk av beslektede enheter med egne UID-nummer (unike identifikatorer), f.eks digitale maskiner og datamaskiner, som kan overføre data fra den ene til den andre uten å kreve noen form for interaksjon mellom mennesker og datamaskiner.

 

Men hvordan kan din IoT være fordelaktig for din bedrift? I dag er IoT en viktig økonomisk faktor, og et område der du har flere muligheter til å få finansiering for oppstarten din. I denne artikkelen vil vi beskrive hvordan IoT har ført til en revolusjon på markedet, og trekke frem noen av måtene du kan utnytte tingenes internett på.

 

 

Hvorfor IoT åpner for mange forretningsmuligheter

 

Forretningsmulighetene innenfor IoT er så og si uendelige ettersom dette segmentet berører de fleste situasjoner i hverdagen og arbeidslivet. Det kobler sammen ulike tekniske produkter, fra bankterminaler til smarte hjemmeplattformer. Fra et teknisk synspunkt kan vi si at vi entrer IoT-æraen når vi kommer til et punkt hvor det er flere enheter enn mennesker som er koblet til nettet. I 2008 skjedde nettopp det, og siden da har vi levd omgitt av tingenes internett om vi vil det eller ei.

 

Dette kan kanskje høres litt mørkt og dystopisk ut, men egentlig gir det ikke-menneskelige segmentet av internett den globale økonomien en sjanse til å orientere seg mot det menneskelige.

 

I forbindelse med andre avanserte teknologier, som kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML), er tingenes internett en reell mulighet for oss til å løse problemer som menneskeheten har slitt med opp gjennom årene.

 

For eksempel ulikhet, fattigdom, urettferdig fordeling av ressurser og mye mer.

 

Og ikke minst, tingenes internett kan åpenbart frigjøre hele grupper av mennesker fra å måtte utføre mekanisk arbeid.

 

La oss ta noen tall som illustrerer forretningsmulighetene innen IoT. I fjor ble det globale tingenes internett-markedet anslått til å ligge på 150 milliarder dollar. Samtidig angir de mest konservative estimatene at markedet vil overstige 1,5 billioner dollar innen utganger av 2025.

 

Total number of active device connections worldwide

 

Tingenes internett har ennå ikke nådd sitt fulle potensiale. Derfor får nå oppstarter på dette området finansiering mye raskere enn andre prosjekter.

 

Utviklingen av IoT-industrien innebærer ytterligere investeringer i relaterte teknologiområder, hvor smartboliger og selvkjørende biler er noe av det som vokser raskest (i 2017 landet bransjen på 663 millioner dollar, men til neste år er det forventet å oppnå 50 milliarder dollar). Og hva om vi går enda lenger og tar en titt på konsepter med smarte byer som er mye diskutert over hele Europa og USA?

 

En smart by er ikke lenger en fjern drøm om en selvkjørende bebodd enhet med automatiserte transportsystemer, statlige tjenester og boligtjenester. Nå er det en reell utfordring for ambisiøse IoT-arkitekter. I 2019 ble over 20% av alle store IoT-prosjekter lansert på dette området. Det betyr at det i årene fremover vil det være en stor etterspørsel etter tekniske løsninger knyttet til bylivsautomatisering.

 

Det er ikke til å komme utenom at markeder som global handel og detaljhandel, bank og helsetjenestesystemer vil påvirkes av innovasjoner knyttet til tingenes internett. I 2021 vil det være opptil fire web-tilkoblede enheter per menneske på jorden. Disse enhetene vil gjøre mye av arbeidet for oss, og den som er først ute med å mestre den nye nisjen, og kan tilby en god løsning innen automatisering av vanlige operasjoner som sin unike IoT-forretningsidé, vil sannsynligvis ha svært god fortjeneste.

 

 

Hvordan påvirker IoT bedrifter?

 

IoT-forretningsideer er bare ett aspekt av hvordan denne utviklingen påvirker virksomheten. Det dannes selvsagt nye nisjer, men hva om vi endrer vårt perspektiv og ser på virksomheten generelt gjennom en IoT-linse.

 

I utgangspunktet er IoT et sammenkoblet system av ulike apparater, individuelle enheter, kjøretøy og andre elektroniske elementer. Samtidig er det bemyndiget av programvare som bruker sine sensorer, aktuatorer og tilkobling.

 

Den store IoT-ideen er å utføre deling og analyse av data (samt stordata) på en rask og nøyaktig måte. IoT trenger ikke lenger et menneske for å sette i gang og godkjenne rutinemessige oppgaver – alt er godkjent av brukeren på forhånd. Det er derfor noen forretningsdriftssfærer kan endres drastisk med IoT-integrasjon i prosessene sine.

 

Her er flere viktige forretningsaspekter som allerede har endret seg på grunn av IoT-innovasjoner:

  • En ny tilnærming til lagersporing. IoT-programvare kan gjøre en stor del av arbeidet tildelt lagerledere. Den kan administrere lagringsenhetene dine, måle interne ressurser, sjekke om all hardware er i orden og gjøre forespørsler til leverandørene dine uansett er at du jobber i helse-, detaljhandels- eller webutviklingsfeltet. Og det viktigste, IoT-programvaren vil aldri gjøre menneskelige feil.
  • Innsamling og tolking av data. Alle selskaper arbeider med data på en eller annen måte. Du kan samle inn informasjon om kjøpsykluser, registrere de mest populære forespørselene, studere måten folk bruker din online plattform og produkt, og undersøke effekten av salgsfremmende kanaler. Heldigvis tillater teknologier markedsførere å sende databehandling til spesialisert programvare som samler inn og tolker data på riktig måte. På grunn av dette blir det enkelt å gjennomføre en forbedringen av brukeropplevelsen.
  • Automatisere effektivitet og produktivitet. Å investere i tingenes internett er en flott mulighet selv om du jobber med områder som er langt fra IT-verdenen. Koble til bedriftens enheter og gi dem lov til å optimalisere arbeidet automatisk, beregne arbeidsflytforbedringer og se etter de vanligste årsakene til at kundeservice går sakte. IoT-implementering kan minst doble effektiviteten til bedriften din uten ekstra investeringer. Det kan høyne kvaliteten på produktet ditt og frigjøre ansattes tid til mer kreative oppgaver. Ved hjelp av IoT kan du også unngå å ansette lavt kvalifiserte ansatte til fordel for virkelig dyktige som kan flytte din bedrift fremover.
  • Kontorløs tilværelse. Teknologi har gjort det mulig for mange bedrifter å være helt kontorløse. I dag kan ansatte samhandle ved hjelp av en rekke digitale enheter. Lederen kan også overvåke de ansattes ytelse og vite nøyaktig hva som skjer i selskapet uten å måtte være fysisk tilstede. Dette gjør det mulig å spare pengene som går med til å leie lokaler og ansette spesialister bosatt i ditt område.

 

 

Hvorfor er sikkerhet så viktig når det kommer til IoT?

 

De fleste tingenes internett-ideer er forbundet med databehandling, og det er ikke bare en trend. Et typisk eksempel er Facebook som automatiserte sitt annonseringsverktøy, men det som virkelig har endret seg med IoT er vår evne til å samle inn, lagre og analysere data. Antallet web-tilkoblede enheter vokser dramatisk, og det resulterer også i datavekst. Derfor ble automatisert databehandling en god løsning.

 

 forventninger til cybersikkerheten, grafikk

 

 

Situasjonen har en positiv og en negativ side. Først av alt, IoT gjør markedet markedet smartere. Selskaper får mulighet til å holde sitt produkt på et høyt kvalitetsnivå og gi kundene bedre service med færre arbeidere.

 

På den annen side, med automatisert tilgang til personlige data og firmadata kommer også kritisk sårbarhet for hackerangrep. For å dra nytte av fordelene med IoT må du gi enhetene tilgang til dataene dine. Men kan du være sikker på at de blir brukt på riktig måte? 

 

Det ble utviklet internasjonale regler for personvern og datakrypteringsteknologi for å få bukt med problemet, men cyberkriminelle forsøker fortsatt å gjøre IoT-tilkoblede medisinske enheter, smarttelefontilkoblede leker, multimediasystemer, biler og smarte hjem om til instrumenter for lovstridig virksomhet.

 

Enhver IoT-enhet er bokstavelig talt en ekstern inngangsportal til private servere. Nettkriminelle utnytter denne nettverksfunksjonen.

 

Et annet sikkerhetsproblem handler om det globale markedet. For å erobre markedet må du være raskere og smidigere enn konkurrentene. Det er svært høy etterspørsel etter ny programvare innen tingenes internett, noe som kan gjøre det fristende for utviklere å lansere et råprodukt med sikkerhetsmangler som kan få konsekvenser for vern av personlige data.

 

Hvis tingenes internett-leverandører ikke overholder kvalitetsstandardene, som i EU og USA allerede har blitt en del av loven, kan det i verste fall føre til en sosial katastrofe.

 

Men det er noen gode nyheter. I fjor nådde beløpet selskaper brukte på globale IoT-sikkerhetsprogrammer 1,5 milliarder dollar. Og innen utgangen av 2021 forventer Gartner at det globale websikkerhetsbudsjettet vokse til 3,1 milliarder dollar. Dette betyr at snart vil IoT-oppstartsideer knyttet til datasikkerhet bli enda mer lønnsomt.

 

 

IoT-forretningsmuligheter for nyetableringer

 

Det kan se ut som at tingenes internett byr på uendelige muligheter, og den eneste faktoren som setter begrensninger er den dårlige kvaliteten på selve utviklingen av den digitale nisjen (sammenligner med andre teknologiske markedsområder).

 

Likevel er nesten alle moderne digitale enheter koblet til nettet. Noen av dem har bare noen få internettbaserte funksjoner. Et videoovervåkingssystem registrerer for eksempel hva som skjer i området, lagrer og sender opptak til andre enheter automatisk. En PC og et smart hjem er ofte multifunksjonelle, de kan utføre ulike interaksjonsscenarier og kan programmeres av oss.

 

Ved utgangen av 2018 var det 26 792 nyoppstartede techselskap som benyttet IoT-muligheter. Disse tallene kommer til å fortsette å vokse, da det er en konstant etterspørsel etter den typen prosjekter blant investorer - over 78% av IoT-oppstartene  fikk ikke mer enn to finansieringsrunder.

 

La oss se nærmere på de IoT-mulighetene som finnes innen aktive markeder som helsetjenester, produksjon, detaljhandel, landbruk, og bankvirksomhet.

 

 

IoT i helsetjenester

 

Helsetjenester er et felt hvor mange IoT-ideer ble implementert for første gang. I 2016 brukte rundt 60% av alle helseinstitusjoner enheter tilknyttet tingenes internett; og ved utgangen av 2019 planlegger mer enn 87% av dem å implementere teknologien for å betjene sine kunder.

 

Høyt utviklede land, som USA (som har det største IoT-markedet i verden),har lenge satt pris på evnen til automatisering og muligheten til å eliminere menneskelige feil som IoT-teknologi tilbyr. Det forventes at investeringene i IoT-prosjekter knyttet til helsetjenester vil øke til  $ 534.3 milliarder innen 2025.

 

Også i EU-land er IoT-helsetjenester stort. Så mye som 2,79 millioner enheter  kommer til å bli integrert i EUs helsevesen innen utgangen av 2019. Her har vi samlet en oversikt over de største nisjetrendene for å hjelpe deg med å utvikle dine IoT-forretningsideer:

 

Pasientmonitor

Den typen enheter anses å være de mest etterspurte elektroniske medisinske enhetene for de nærmeste årene. En pasientmonitor består av overvåkingssensorer og en skjerm som måler, viser og registrerer pasientens vitale tegn. Det kan være kroppsblodtrykk, temperatur, pulsfrekvens og respirasjonsfrekvens. ECG-skjerm og EKG-skjerm er også ulike typer for medisinsk overvåkning.

 

Åpenhet hos helseorganisasjoner

Tingenes Internett vil være med på å gjøre helsesektoren mer gjennomsiktig og økonomisk. Å benytte regnskapssystemer, elektroniske pasientregistreringssystemer og andre tilnærminger som brukes av sykehus er kostnadsbesparende. Mer enn 73% av organisasjonene som arbeider i helsesektoren  bekreftet at kostnadene har gått ned, og at kvaliteten på tjenesten har forbedret seg etter IoT-implementeringen.

 

Eksterne operasjoner

Annenhver IoT-enhet i helsevesenet er en enhet for ekstern drift og kontroll. Denne teknologien brukes allerede i Storbritannia og flere andre land. Det handler om å gi medisinsk behandling uten å være fysisk tilstede, samt non-stop ekstern overvåking av en persons helsetilstand.

 

IoT-helsetjenester for myk beskyttelse

Mer enn 80%  av organisasjonene som har implementert IoT-ideer har opplevd feil i arbeidet og forsøk på cyberangrep. Utstyr på dette området har fremdeles mange sårbarheter, og lekkasje av pasientdata kan bli svært kostbart. Men det forventes at cyberforsvarssystemene for helserelaterte ektroniske systemer vil gjennomgå en omfattende utvikling i nær fremtid.

 

Har du en ide til IoT?

Og LANARS-teamet er klar til å hjelpe deg med dette!

 

IoT i produksjon

 

Ved hjelp av IoT kan eieren koble sammen operasjonsteknologi (OT) og IT for å automatisere en stor andel forretningsprosesser,  enkelt overvåke produktkvaliteten og administrere alle ressursene som ikke befinner seg på arbeidsplassen.

 

Nyere IoT-ideer innen produksjon kan brukes til nesten all eksisterende industri. Nedenfor kan du lese om de viktigste trendene:

 

Smarte sensorer i produksjon

IoT gjør produksjonen kostnadseffektiv og tidseffektiv. En rekke sammenkoblede enheter for overvåking av produksjons- og transportprosessen hjelper bedrifter med å finne ut årsaken til en eventuell nedgang i produktkvalitet og produksjonsforsinkelser.

 

Minst 35 % av amerikanske produksjonsselskaper  bruker elektroniske overvåkingssystemer og planlegger ytterligere digitalisering av produksjonen. De er heller ikke fremmed for å benytte IoT-tilkoblede roboter til rutinemessige produksjonsprosesser.

 

3D-printing for bedre kvalitet

Selv små produsenter bruker teknologien for volumetrisk printing. Ved å lage en brikkeprototype (og flere varianter av ett enkelt produkt) kan du få kontroll over de kritiske svakhetene ved nyutviklet industrielle design og redusere tap forårsaket av produktfeil.

 

Innen 2021 er overskuddet fra teknologimarkedet innen 3D-print anslått til 3.1 milliarder dollar. Produksjonsområdene der teknologien vil være mest etterspurt er forsvarsindustrien, luftfart og bildesign.

 

Fleksible produksjonskjeder

Digitalisering av produksjonen kan se veldig forskjellig ut. Innenfor ett foretak kan de bruke digitale tvillinger, i et annet selskap eksperimenterer de med mobilapper, og noen utvikler AI-tilnærminger. Men målet er alltid det samme. For å håndtere det globale markedet kreves det fleksibilitet, høy servicehastighet, åpenhet og høy kvalitet fra produsenten. Hvis du vil optimalisere produksjonen og kundeservicen, kreves tilgang til mange databaser. IoT-ideer som sørger for automatisering av vedlikehold er hvordan løsningen ser ut i 2021.

 

IoT in manufacturing

 

AI på hvert produksjonsnivå

Det er ikke en hemmelighet at AI i produksjonsprosesser utfører bedre kvalitetskontroll enn mennesker, samt redusere tiden som kreves for å utføre produksjonsoppgaven, og sparer materialer og penger. Ved utgangen av 2025 vil de totale inntektene fra AI-markedet nå 118.6 milliarder dollar, og minst 20% av alle nyvinninger vil være relatert til forenkling av produksjon.

 

AI vil også bli universelt innebygd i markedsføringen. Disse prosessene er merkbare selv nå, og i fremtiden vil de bare bli sterkere. IoT-integrerte enheter vil analysere markedet og kundens behov for å automatisk forbedre produkter som deretter vil bli sendt til masseproduksjon.

 

Lagring og analyse av stordata

Bruk av IoT vil hjelpe ledere med å ta informerte beslutninger om den fremtidige utviklingen av bedriften. Programmer som sammarbeider med IoT-enheter vil kunne samle inn store mengder relevant data, for eksempel en rapport om bedriftens produktivitet, etterspørsel etter bestemte produkter, materialpriser og lokale bransjetrender.

 

 

IoT i detaljhandel

 

Tingenes internett er et nettverk som kobler sammen fysiske enheter. Også innen detaljhandel kan teknologien gi mange fordeler, forbedre kundeopplevelsen og redusere kostnader.

 

Automatisk trekk fra kontoen din når du forlater butikken med det valgte produktet, eller et kart over varene i butikken som vises på mobilskjermen når du kommer for å se på produktet du fant på internett – dette er noen av de mest åpenbare måtene tingenes internett kan benyttes på, og som mest sansynlig snart vil bli en realitet i land der konsumerisme er normen og livsstilen. For eksempel i USA og Kina.

 

Hvor lovende er egentlig detaljhandelen for de som ønsker å etablere en virksomhet ved hjelp av IoT-tilnærminger? La oss snakke tall: Potensialet innen det IoT-baserte detaljhandelsegmentet er i dag anslått til 410 milliarder dollar. Det forventes den årlige fortjenesten vil øke til 1,2 billioner dollar innen 2025.

 

Og her er noen trender innen detaljhandelen som du trenger å vite om:

 

Betalingsapper og utsjekkingssystemer

Ingen flere køer! Den mest lovende og enkleste teknologien som implementeres i detaljhandelsnettverk er automatisert utsjekking. Hvordan fungerer det? Hvert produkt har en elektronisk kode som sensorsystemet leser når du forlater butikken. Denne tilnærmingen stimulerer ikke bare salg (handelen går mye raskere!), men reduserer også personalkostnadene. Innen 2025 forventes det at 75% av butikkene bruker automatiske betalingssystemer.

 

 

Personlig tilpasning av rabatter

IoT tillater forhandlere å kreative løsninger for å øke konverteringen. Du gi rabatter til faste kunder når de går inn i butikken (sensorsystemet kan gjenkjenne personen utfra enheten mobilappen er installert på). Du kan gi rabatt til den samme kunden basert på varene som han eller hun nærmer seg i butikken, eller spore forespørsler fra kjøperen på internett og gi rabatter på nøyaktig disse produktene i butikken.

 

Beacons-systemet fra Apple er også et eksempel på hvordan du kan gi kundene personlige (eller i det minste behovsbetingede) rabatter. Appen varsler brukeren om rabatter i bestemte butikker når hun eller han passerer den.

 

IoT in retail

 

Roboter og smarte hyller

Ingen av disse IoT-baserte teknologiene dukket opp i går, men det forventes at de i løpet av de neste årene vil bli brukt i annenhver butikk. Smarte hyller forenkler arbeidsdagen for butikkansatte, da de automatisk kan holde oversikt over varene og sende etterfyllingsforespørsler til lageret. Smarte hyller kan indikere et avvik mellom prislappen og innholdet, samt varsle tyverier.

 

Også robotene på gulvet hjelper butikkeiere med å kutte virksomhetens løpende kostnader. Roboter kan hjelpe folk med å finne det riktige produktet, finne ut alle produktegenskapene, eller sjekke om det riktige produktet er på lager. En annen viktig fordel - roboter kan snakke mange språk!

 

Undersøke kundeatferd

Hvis du vil finne ut hvordan du forbedrer utformingen av salgspunktene, eller unngå at køene hoper seg opp ved kassen, kan du installere et sporingssystem for å studere hvordan kundene beveger seg på området. Systemet kan automatisk behandle informasjonen som kameraene, kassaapparatet og kundens mobilapp sender til det, og deretter gi deg ferdige løsninger. Her er en nisje med flere investeringsmuligheter for tingenes internett.

 

Administrasjon av nettverk for detaljhandel

IoT hjelper deg med å administrere butikker og lagerlokaler fra avstand, og det gir deg kontinuerlig informasjon om hva som skjer der. Du kan for eksempel utstyre lageret med temperaturmålere og konfigurere automatisk temperaturvedlikehold som gjenkjenner typen varer du lagrer.

 

Du kan også overvåke levering av nye produkter til butikken og leverandørenes priser. Automatiske transaksjoner og produktkjøp er også mulig i IoT-verdenen, noe som akselererer forretningsprosesser med opptil 25 %.

 

 

IoT i landbruket

 

Landbruksrelatert virksomhet er et annet område der IoT-løsninger er svært populære. Befolkningen på planeten bare fortsetter å vokse, noe som betyr at landbruket må produsere flere og flere matvarer for å mette oss. Siden jordens ressurser er begrenset må produksjonen øke gjennom smartere bruk av land, vann og andre involverte komponenter.

 

AgTech er sfæren for landbruksrelaterte IoT-ideer i 2021. For bare 4 år siden utgjorde investeringene i denne sfæren 4,6 milliarder dollar. Innen utgangen av 2030 forventes de å øke med 60 %.

 

La oss analysere trendene innen IoT i landbruket for å finne noen gode oppstartsideer!

 

Feltsensorer

Det er mange alternativer for bruk av sensorer i landbruket. Du kan for eksempel omgi feltet med sensorer som gjenkjenner når avlingen er klar til å høstes og som rapporterer til bonden.

 

Og her er en annen idé som allerede er testet i Europa: sensorer kan plasseres i jorden. Disse enhetene måler temperaturen, sammensetningen og fuktigheten i jorda, samt overvåker utviklingen av avlinger. De kan aktivere vanning, sprøyting og innhøstingsprogrammer.

 

Utstyrssensorer

Bønder benytter som kjent svært kostbart utstyr. Jo bedre det fungerer, jo høyere er effektiviteten på gården. Moderne skurtreskere, traktorer og til og med smarte gårdssystemer som automatiserer rutinemessige landbruksprosesser, kan utstyres med sensorer som overvåker deres tekniske "helse" og forhindrer sammenbrudd.

 

I tillegg kan sensorer rapportere hvor utstyret er plassert og forutsi ytelsen. En annen type sensorer kan automatisere traktorbevegelser og måle innhøsting.

 

Automatisert feltovervåking

Dronebasert overvåking av avlingen brukes aktivt i USA allerede, og åpner for flere IoT-forretningsmulighet. IoT blir mediet for overføring av data fra et dronekamera til en prosessor, som beregner om feltet vil være egnet for effektivt landbruk. Systemet forutser når det er på tide å plante.

 

En av modulene i overvåkingssystemet kan være ansvarlig for å beregne regional risiko - det kan måle sannsynligheten for naturkatastrofer, tørke og jordskred innenfor en bestemt sone.

 

Landbruksroboter

AI har stort potensial innen landbruk, hvor det meste av arbeidet er monotont. Planting, gjødsling, vanning, høsting og transport av avlingen – alt kan automatiseres innenfor rammen av IoT-tilnærmingen.

 

Ikke glem at roboten kan jobbe døgnet rundt, den trenger hverken søvn eller lunsjpauser. I tillegg kan roboter brukes i vanskelig tilgjengelige regioner. Det som kanskje er mer overraskende er at roboter også er miljøvennlige! Ved å benytte dem kan vi redusere bruken av agrokjemiske produkter med 90%.

 

Opprinnelsessporing

IoT-tilnærminger i forholdet mellom gården og utsalgsstedet vil bidra til å beskytte kundens helse. Ved hjelp av en spesiell kode kan du nå i noen butikker finne ut ikke bare hvem leverandøren av produktet er, men også hvordan dette produktet ble dyrket (jordbearbeiding, vilkår og betingelser for lagring av avlingen, og mye mer). Dermed vil en bonde som har brutt produksjonsstandardene være personlig ansvarlig for sin feil.

 

 

IoT i bank

 

Mobil teknologi og IoT-utvikling har en betydelig innvirkning på bankbransjen.

 

IoT-bemyndigede banker kan gi kundene virkelig personlige og forbrukerrettede løsninger. Digitalisering og IoT-automatisering gjør banken til et praktisk verktøy for å håndtere økonomi for de som har vært redd for å inngå avtaler med banken på grunn av komplekse prosedyrer. Bankenes virksomhet blir også mer gjennomsiktig for kundene.

 

En annen fordel er den økende inkluderingen ettersom bankene nå kan nås fra alle mobile enheter. Den sammensatte årlig vekstraten (CAGR) til IoT-banktjenestene er en tydelig bekreftelse på disse tankene. Fra 2019 til 2027 forventes denne indeksen å nå 55,3%

 

La oss se gjennom de store tingenes Internett-ideene for banktjenester!

 

Personlige bankløsninger

Utviklingen av IoT er farlig for banksektoren. Selgere og kjøpere, samt arbeidsgivere og enkeltpersoner bruker automatiserte finansielle styringssystemer basert på en såkalt peer-to-peer-modell som helt utelukker bankene. Samtidig gir bankene verdifulle økonomiske garantier som likemannsnettverk ikke gjør.

 

Bankene må imidlertid bli mer fleksible for å kunne møte kundens behov. Finansinstitusjoner har allerede investert 117,4 millioner dollar i techbransjen for å studere kundeatferd gjennom analyse av sine bankkontoer og data fra bankens mobilapper. Tanken er å utvikle et alternativ til peer-to-peer-modellen som er enda mer fleksibelt, personlig og pålitelig.

 

IoT-bank og sikkerhet

IoT-banktjenester er et forenklet system av finansielle transaksjoner, som krever minimalt med handling fra klientens side.

 

På den ene siden har klienten alltid tilgang til informasjon om sine finansielle transaksjoner. På den annen side trenger han ikke å bekrefte rutinemessige ting som å tillate banken å betale for parkeringsplassen han bruker. Mobile enheter blir bokstavelig talt kundens betalingsgssystem.

 

Et annet aspekt ved IoT-banktjenester er biometriske passord og sporing av kundens mobile enhet. Enheten, et kamera på denne enheten, en fingeravtrykkskanner, bankservere, GPS-sensorer og skannere av bankkortbrikker føyes sammen til ett system som resulterer i maksimal beskyttelse av klientens konto.

 

BoT (Bank of Things) og databeskyttelse

Mulighetene for digitalisering av banken stopper ikke med mobilapper som forenkler bankdriften, selv om mange tror det. Et nytt konsept fra amerikanske finansinstitusjoner kalles Bank of Things. Det refererer til den globale IoT-infrastrukturen (IoT-in-business) som gjør det mulig for enkeltpersoner og juridiske enheter å utveksle finansielle data (uten å gå via banken) i et enkelt nettverk som forbinder alle de personlige IoT-enhetene.

 

Store fordeler med BoT er kontaktløse betalinger og muligheten til å overvåke budsjettet i reell modus, samt redusere transaksjonskjeder.

 

Lignende innovasjoner har allerede blitt testet av Visa og MasterCard. Dessverre har BoT-orienterte forretningsmodeller alvorlige feil som sårbarhet for cyberangrep. I 2018 ble for eksempel 1,7 millioner bankkontoer  påvirket av nettkriminelle. Det forventes at cyberforsvarssystemer vil være etterspurt i de kommende årene.

 

 

Konklusjon

 

IoT i næringslivet er et filosofisk konsept snarere enn et vitenskapelig begrep med et klart rammeverk. Men det knytter sammen mange digitale disipliner som bare har vært nyttige for oss individuelt.

 

Kunstig intelligens, skytjenester, høyhastighets internett, edge computing og økt produktivitet av mobile enheter har sammen gitt nytt liv til en rekke bransjer. Kundeservice har blitt mer personlig, finansielle transaksjoner har blitt enklere, medisinske og profesjonelle områder har blitt mer inkluderende.

 

Ikke bli overrasket over at IoT også er et sosiokulturelt fenomen som allerede former omgivelsene våre. I løpet av denne perioden, for de som planlegger å starte en oppstart, så vel som for de som driver en bedrift, er det viktig å gjenkjenne utsiktene til IoT-ideer. 

 

Har du en ide til IoT?

Og LANARS-teamet er klar til å hjelpe deg med dette!

Ranger denne artikkelen
(Gjennomsnitt: 5 out 5)
187108.04.2021
Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok