Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok

Slik outsourcer du apputvikling smart: en guide som hjelper deg å beholde roen

Hvordan lykkes med outsourcing av apputvikling? Hvis du har en idé til en app vil kanskje dette spørsmålet dukke opp ganske raskt.Til å begynne med vil vi påpeke at det er et klokt valg å velge outsourcing når det kommer til apputvikling. Hvorfor? Hvis vi sammenligner ansettelse av interne vs outsourcede utviklere, kan det sistnevnte alternativet redusere kostnadene dine betydelig, og samtidig gi et resultat av høy kvalitet. Dessuten kan det tilby deg følgende fordeler:

  • et bredt teknologisk utvalg siden outsourcing-selskaper ofte står overfor ulike prosjekter og ulike kundekrav
  • komfortabel og profesjonell støtte, inkludert kommunikasjon med erfarne prosjektledere og forretningsanalytikere gjennom hele prosjeksyklusen
  • raskere inntreden på markedet
  • utviklingsoutsourcing hjelper deg å bekymre deg mindre for utviklingen, og fokusere på markedsføring, samt får raskere fortjeneste fra appen din

 

Med disse fristende fordelene er det ikke rart at 72% av selskapene outsourcet sin IT-utvikling  globalt i 2016.

 

Current and planned business functions that were outsourced globally in 2016.

 

Men det er avgjørende å velge det rette selskapet når du outsourcer apputvikling. Det er fordi dette valget har stor innvirkning på essensielle aspekter som brukernes opplevelse av appen din, lønnsomhet og hvor stort utbytte du får igjen for bruken av din tid og budsjett.

 

Det er derfor vi ønsket å skrive denne artikkelen om den beste måten å velge outsourcing-byrå. Du vil lære om de viktigste kriteriene og få tips om hvordan du velger selskap, hvor du skal lete etter dem på nettet, hvordan du velger outsourcing- og prismodeller og hvordan du minimerer risikoen involvert i outsourcing av apputvikling.

 

La oss begynne!

 

 

Vit hvilke krav du stiller til din app

 

Du bør starte med å opparbeide en klar forståelse for hvordan din applikasjon skal være. Og selv om hjelpsomme prosjektledere fra Lanars outsourcing-selskap  kan hjelpe deg med å finne ut av dine applikasjonskrav, er det du som kjenner ideen best. Prøv å være så spesifikk som mulig for å oppnå best mulig resultat. Dette er eneste måten å få et sluttprodukt som oppfyller forventningene dine fullt ut.

 

Du kan starte med å søke etter, og analysere, applikasjoner som ligner din. Dessuten kan du prøve å google etter lister som hjelper deg med å angi typiske kjennetegn ved din type app. Her er noen eksempler:

  • Appens funksjon. Definer problemene den er ment å løse. Definer målgruppen for applikasjonen.
  • Plattformen (OS) og type. Hvis du for eksempel vil outsource utvikling av mobilapper. Så hvilken plattform vil appen din bli skrevet for - iOS, Android, kanskje begge to? Når det gjelder type, bør du vurdere om du vil ha en native-, cross-platform- eller hybridappliksjon.
  • Funksjoner. Hvilke spesifikke funksjoner skal appen din ha? Bør appen være i stand til å utføre betalinger? Trenger du flere versjoner av appen (eks "lite" og "full")?

 

 

Definere dine kriteriene for å velge apputviklingsselskap for outsourcing

 

Ulike kriterier kan ulik prioritering når du velger et outsourcing-byrå. Men her er listen over de mest grunnleggende, så vel som mest viktige:

Ekspertise

En sikker og jevn arbeidsprosess krever et apputviklingsselskap med høy kompetanse. De bør kunne vise til flere kvalitetsapper i sin portefølje. Mobil- eller webprogrammering er en utfordrende prosess som krever inngående kunnskap om tekniske verktøy, kreativitet og målgruppepreferanser. Dette er erfaring det tar flere år å bygge opp.

Et annet viktig poeng å vurdere er om outsourcing-selskapet har utviklet apper som ligner på din. Hvis de ikke har kompetanse på din spesifikke bransje, sjekk om dette selskapet har utviklet tilsvarende apper for de andre.

 

Anmeldelser

Tidligere kundeanmeldelser er en verdifull kilde, som bidrar til å identifisere om det blir komfortabelt  å jobbe med utviklingsfirmaet. Først kan du prøve å finne dem ved å søke etter "firmanavn" + "anmeldelser". Også pålitelige ratingnettsteder som Clutch og  GoodFirms  inneholder detaljerte kundeanmeldelser av applikasjonsutviklingsselskaper. En annen litt mer tidkrevende metode er å konakte tidligere kunder direkte, og be dem om anmeldelser.

 

Klar og rask kommunikasjon

Dette aspektet er ekstremt viktig angående ethvert samarbeid, og spesielt for programvareutvikling. Slike indikatorer som god forståelse av prosjektkravene dine, åpenhet og fravær av språklige eller kulturelle barrierer er en absolutt nødvendighet.

Kommunikasjonen går bra hvis både du og outsourcing-byrået fritt kan stille spørsmål, løse tvetydigheter og gi raske tilbakemeldinger.

På den annen side kan manglende kommunikasjon forårsake ytterligere kodekorrigeringer, ekstra utgifter og heftige diskusjoner.

 

 

Søk etter, og list opp aktuelle apputviklere

 

I den digitale verdenen vi lever i har vi mulighet til å velge et hvilket som helst apputviklingsselskap rundt om i verden. Det burde med andre ord ikke være et problem å finne et utviklingsselskap som tilbyr outsourcing i henhold til din smak:

  • Det finnes spesialiserte anbefalingsnettsteder som kan hjelpe deg med å finne apputviklingsfirmaer. Ovennevnte GoodFirms  og  Clutch er slike nettsteder. Der kan du finne softwareleverandører ved å søke etter kategorier, for eksempel mobilutvikling, VR/AR eller geografisk plassering.
  • Bruk google. For eksempel, "best web development companies in Ukraine” hvis du ønsker å outsource webapplikasjonutvikling.
  • Anbefalinger. Aldri undervurder kraften til sosiale nettverk. Ved å rett og slett poste i sosiale medier at du søker etter en softwareleverandør kan du fort få mange nyttige anbefalinger. Dessuten bør du ikke nøle med å ta direkte kontakt hvis du kjenner noen i kontaktlisten din som trolig har outsourcet apputvikling.

 

 

Velg det perfekte outsourcing-byrået

 

Når du har forberedt shortlisten din bør neste steg være å sjekke porteføljer, gjennomføre intervjuer og etablere tidsrammer for prosjektet ditt.

 

Sjekk porteføljen

Den enkleste måten å få informasjon om utviklerteamets kompetanse er å se på porteføljen. Der finner du listen over apper de har laget og teknologiene de brukte. Dette gir et godt grunnlag for vurdere selskapet. Den beste måten er ta en avgjørelse er å huske dine prosjektkrav, og finne et firma med tilstrekkelig kompetanse til å overholde dem. Her finner du Lanars portefølje.

 

Ta en prat før du ansetter

Selv om portefølje og teknisk ekspertise absolutt er viktige faktorer, kan de ikke erstatte nødvendigheten av komfortabel kommunikasjon. Du bør sette av tid til et intervju med ønsket outsourcing-selskap. Men e-post og tekstchat er ikke tilstrekkelig i dette tilfellet. Det er fordi sanntidskommunikasjon alltid gir deg mye mer informasjon om teamet. Hvis selskapet du vurderer å ansette ikke viser stor interesse for prosjektet ved å stille spørsmål for eksempel, ikke anta at de vil gjøre det etter at du har ansatt dem.

 

Etabler viktige delmål (milestones)

Hvis kommunikasjonen gikk bra og du fant de riktige apputviklerne, er den siste fasen å forhandle om prosjektdelmål. Med delmål mener vi tidsrammene utviklingsteamet skal utføre visse oppgaver innenfor. Dette er også tiden for å diskutere betalingsdatoer. To standardalternativer er å betale etter prosjektfullføring, eller etter hvert delmål.

 

Dividing project lifecycle into milestones

 

Etablering av delmål er viktig da det hjelper deg med å spore prosjektets fremdrift, og sørge for at den faller innenfor de angitte tidsrammene. Hvis du ikke ønsker å administrere delmålene, er det minste du kan gjøre å angi en kontaktkalender. Dette tiltaket er for minne programvareleverandøren om å kontakte deg på bestemte datoer for å holde deg oppmerksom på fremdriften i prosjektet.

 

Har du en idé til en app?

Kontakt våre engasjerte ledere for å motta en omfattende konsultasjon

om appideen din

 

Hvordan velge en outsourcing-modell for apputvikling?

 

Det er to grunnleggende modeller for outsourcing av programmering: outsource (eller prosjektbasert) og outstaff.

Den prosjektbaserte modellen innebærer at outsourcing-firmaet sitter med ansvaret, og har full kontroll over prosjektet. Det vil ikke være mulig for deg å kontakte programmererne underveis for å gi dem oppgaver direkte. Dessuten innebærer den prosjektbaserte modellen at utviklerne ofte er involvert i flere prosjekter samtidig.

 

How communication in the outsourcing (project-based) model goes

 

Outstaffing betyr at et team med innleide arbeidere ansatt av outsourcing-firmaet utfører et oppdrag for et annet firma (kunden). De innleide utviklerne forblir offisielt ansatt av outsourcing-firmaet som er ansvarlig for menneskelige ressurser, og at de har utstyr. De er også ansvarlig for å håndtere skatter og beregne lønninger. Ditt firma, som er kunden, får imidlertid mulighet til å angi oppgaver og administrere de innleide programmererne.

 

How communication in the outstaffing model goes

 

Faktisk gir outstaffing tilgang til eksterne utviklerne som kan regnes blant dine ansatte. Du kan administrere dem ved hjelp av egen stab, eller ved å ansette eksterne ledere via outstaffing.

Derfor betyr outsourcing å få levert appen din som et bruksklart produkt. Outstaffing lar deg imidlertid ansette og kontrollere individuelle utviklere eller ledere.

 

The pros and cons of both outsourcing (project-based) and outstaffing models

 

 

Hvordan velge en outsourcing-prismodell?

 

Hvis du outstaffer programmerere bør betalingen være basert på månedslønn. Når det gjelder outsourcing ved hjelp av prosjektbasert modell, er det to varianter:

 

Fast pris

Fastpristilnærmingen er kun egnet i tilfellene hvor du har en nøyaktig beskrivelse av prosjektkravene, og vet med sikkerhet at det ikke vil oppstå endringer underveis. Denne modellen innebærer å tildele en streng tidsramme for prosjektets ferdigstillelse, og forhandlinger om de fastsatte utviklingskostnadene. Programmererne må holde seg til de angitte tidsrammene, samt budsjettet. For at dette skal være mulig kan de hende de må ignorere mindre viktige tekniske problemer for å overholde de avtalte rammene.

 

Betal for tids- og ressursbruk

Fleksibilitet er den største fordelen ved tid-og-ressurser-tilnærmingen. Det er fordi den ikke er avhengig av faste priser og strenge tidsbegrensninger. Det du betaler for er den tiden og ressursene som faktisk brukes. Dermed kan du endre primærplanen og reagere fleksibelt på eventuelle endringer.

Den endelige kostnaden for appen kan variere med denne tilnærming, men til gjengjeld får du god kvalitet og markedstilpasning.

Derfor avhenger prismodell-valget av dine preferanser, budsjett og tidligere erfaring med outsourcing. Men etter at tid-og-ressurser-modellen dukket opp har den blitt svært etterspurt blant kunder, og nesten fullstendig fordrevet fastprismodellen.

 

Difference between the fixed-price and the time-and-resources pricing models

 

 

Hva er risikoen involvert i outsourcing og hvordan håndtere den?

 

La oss snakke om kundens to hovedbekymringer når det gjelder outsourcing av programvareutvikling:

Konfidensiell data på avveie.

Det er en viktig forskjell mellom in-house og outsourcing programvareutvikling.  Outsourcing innebærer at du må overlate konfidensielle data om prosjektet ditt til et tredjepartsfirma. Dermed er det en sjanse for at verdifull data havner på avveie, uansett hvor pålitelig outsourcing-firmaet er.

Men siden dette er et vanlig problem som angår hele IT-bransjen, har løsningen blitt funnet for lenge siden. For å sikre dataene dine må du signere en taushetserklæring (NDA) samt en ip-beskyttelsesavtale (IP står for intellectuel property). Utover det, hvis du trenger enda mer beskyttelse, er det bedre å ikke begrense deg med disse spesifikke dokumentene, men bruke ytterligere juridiske tiltak  for å beskytte dataene dine.

 

Stort spenn mellom kundens forventninger og sluttproduktet

Risikoen for at det ferdige produktet ikke samsvarer med dine forventninger vil altid være til stede, uansett hvor høy kompetansen til det valgte utviklingsselskapet er. Outsourcing-firmaet kan tolke appkravene dine på en annen måte, eller mangle noen av de nødvendige dataene om prosjektet ditt. Resultat blir uansett ekstra utgifter og utsatte tidsfrister.

For å forhindre en slik risiko, bør kommunikasjonen din med utviklerne være så entydig som mulig. I tillegg bør prosjektkravene dine nødvendigvis angis i en signert kontrakt.

 

 

Konklusjon

 

Outsourcing av programvareutvikling er en vanlig praksis i disse dager, som også bringer en haug med fordeler. En av dem er selvsagt lavere kostnader. Ulike land tilbyr ulike timepriser.

 

Ukraina er blant de beste landene å outsource programvareutvikling til. Timeprisene er på 25 $ - 70 $, og landet ligger på 8. plass når det kommer til antall dyktigste utviklerne, ifølge SkillValue. Men ikke bare det, i 2017 ble dette landet kalt "Outsourcing Destination of the Year" av Global Sourcing Association. Entreprenørmagasinet kan fortelle deg mer om  hvorfor du bør outsource til Ukraina.

 

For å dra nytte av fordelene med outsourcing, må du bruke litt tid og innsats når du velger selskapet som skal utføre utviklingen. Men det er definitivt verdt det, da et godt valgt selskap kan sørge for at appen ikke bare blir vanlig, men ganske så ekstraordinær.

 

Et av selskapene som overgår kundens forventninger med sin tydelige kommunikasjon, og som leverer produkter av høy kvalitet er Lanars. Vi er spesialister på mobil- (Android, iOS) og webutvikling. Vi lager også hardware, som Tingenes Internett (IoT), innebygd software og PCB-er. 

 

Har du en idé til en app?

Kontakt våre engasjerte ledere for å motta en omfattende konsultasjon

om appideen din

Ranger denne artikkelen
(Gjennomsnitt: no rating yet)
152919.03.2020
Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok