Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok

Hvor mye koster det å designe en app? Den offisielle 2020 - guiden

Du lurer kanskje på hvor mye det vil koste å designe en app for å gjøre din bedrift digital? Vi ser at det er en tendens blant bedriftseiere til å undervurdere kostnadene ved app-design fordi de vanligvis bare ser et sluttprodukt som ser bra ut og fungerer godt, men mangler kunnskapen om den tidkrevende prosessen som ligger bak en velldesignet app. Vi vil her forsøke å forklare alle prosessene vi går gjennom når vi designer en mobilapp, slik at du er bedre rustet til å anslå et realistisk budsjett for din fremtidige applikasjon.

 

Kostnaden ved å utforme en app vil variere avhengig av appens kompleksitet, hvilken utdanning den du ansetter har, og til og med landet utviklerne i teamet er fra. Det kan for eksempel koste opptil ti ganger mer å ansette en frilanser fra et kanadisk selskap enn en fra India. Det gjelder å finne den rette balansen mellom pris og kvalitet. I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på problemet med manglende prisoversikt, og nå skal vi se på hva som egentlig er inkludert i kostnaden for mobilapp-design.

 

 

Hva er inkludert i kostnaden for mobilapp-design?

 

Folk tenker gjerne at design først og fremst innebærer å bestemme hvordan noe ser ut, som å legge til bilder og velge farger, mens det egentlig handler mer om hvordan appen fungerer og hvordan skape en sømløs flyt som løser visse problemer for en kunde. Hvis du utformer en app fra grunnen av eller redesign en eksisterende, må du huske på at app-design handler om problemløsing og ikke bare om utseendet.

 

Å blindt kopiere det konkurrentene gjør er en dårlig strategi. Alle apper, også de som er bransjeledende, har sine ineffektive funksjoner. Disse må lokaliseres for å unngå å inkludere dem og for å kunne forbedre funskjonaliteten, noe som vil kunne tiltrekke seg flere brukere til din app. Dette leder oss til den første fasen av app-designprosessen - grundige undersøkelser.

Brukerundersøkelser og analyse av konkurrenter

 

 

Brukerundersøkelser og analyse av konkurrenter

 

For å ha en grundig forståelse av markedet innen app-design er det nødvendig å undersøke tre hovedkategorier: konkurrenter, trender og potensielle brukere.

Å studere en konkurrent handler ikke om mekanisk kopiering av funksjoner. Vi analyserer deres sterke og svake sider, deres unyttige funksjoner og potensiell problemløsning. Dette hjelper oss til å komme opp med effektive strategier som kan forenkle brukeropplevelsen. Ved å holde oss oppdatert på skiftende trender kan vi til en hver tid finne den beste designløsningen for et bestemt publikum og skape en behagelig brukeropplevelsen i appen.

 

Kunnskap om menneskers adferd, ønsker og behov er også viktig. Vi henter innformasjon fra brukerundersøkelser og intervjuer, sender ut egne spørreskjemaer og gjennomfører A/B-tester. Hovedformålet med disse undersøkelsene er å finne ut mer om preferansene til brukeren. Sluttbrukeren bør alltid være hovedprioritet for både klienten og designeren. De innledende undersøkelsene kan ta fra 15 til 50 timer, avhengig av appens nisje. Dette stadiet skaper et solid grunnlag for din fremtidige app og gjør det mulig å designe en god prototype.

 

 

Prototyping

 

Det innledende stadiet handler om brukeropplevelse, eller UX. Etter at vi nå har samlet all nødvendig informasjon og kartlagt den videre prosessen for å utvikle appen, begynner vi steg for steg å bygge opp en logisk og brukervennlig måte å realisere alle de tiltenkte funksjonene. Prototyping er viktig for å unngå misforståelser, og det reduserer faren for budsjettoverskridelser ved de neste designstadiene. Dette fordi hele teamet, fra markedsanalytikere til utviklere og designere, arbeider sammen på prototypen, og i dialog med klienten får alle en felles forståelse av hvilken løsning som tilfredsstiller alle medlemmer av teamet.

 

Å lage en prototype av appen er en utmerket måte å validere innsamlet data fra den innledende fasen. Vi kan nå teste brukeropplevelsen, samle inn tilbakemeldinger og deretter forbedre prototypen gjennom flere omganger med testing. Til slutt ender du opp med et skjelett av din fremtidige app som forklarer hvordan alle elementene og grensesnittene skal arbeide sammen for å sikre at den ferdige appen vil fungere effektivt og intuitivt. Dette stadiet tar vanligvis fra 40 til 80 timer.

 

 

Visuell design

 

Brukergrensesnitt, eller UI (for User Interface) handler om den visuelle opplevelsen av appen. UI-designere sørger for at appen ser bra ut og at den er enkel å lese. På dette stadiet jobbes det med det visuelle og det generelle preget på produktet. Designerne tar stilling til hvilke farger, fonter og oppsett av elementer appen skal ha, og de designer logoer, ikoner, filmer og animasjoner som er spesialtilpasset ditt produkt og som får applikasjonen til å skille seg ut i mengden. Vi benytter vår kunnskap om de nyeste trendene for å skape et sluttprodukt som føles oppdatert og moderne.

 

 

For klienten kan kanskje detaljene, som hvordan en meny presenteres, fremstå som ubetydelige ved første øyekast. Men slike små ting påvirker brukernes samlede inntrykk av appen. Opprettingen av brukergrensesnittet er det siste trinnet i utformingsprosessen for mobilapper. Den estimerte tiden for utviklingen av det visuelle designet er fra 80 til 300 + timer.

 

 

Hvor mye koster det å designe en app i forskjellige land?

 

Nå vet du litt om hvilke komponenter som går inngår i arbeidet med å designe en app, og vi kan svare på spørsmålet "hvor mye koster det å designe en app?" Faktorer som påvirker prisen er appens kompleksitet, hvor mange plattformer den er designet for, designerens erfaring og plasseringen av teamet. La oss se på hvordan geografi påvirker prisen.

 

Land

Timepriser

USA

$50-170

UK

$65-130

Ukraina

$30-50

India

$20-50

 

 

Det er ikke overraskende at amerikanske og europeiske selskaper hyrer inn ukrainske team når det kommer til app-design: de tilbyr et produkt som generelt holder betydelig høyere kvalitet en indiske designere, men til en mye rimeligere timepris enn sine amerikanske og europeiske kolleger. Ukrainske outsourcing-selskaper inne IT gir rett og slett den beste pris/kvalitet-ratioen, noe som gjør dem til det beste valget både for nyetablerte bedrifter med et begrenset budsjett og for store selskaper som verdsetter pengene sine.

 

Det forekommer at gründere med et stramt budsjett forsøker å spare penger ved å ansette en enkelt frilanser til å gjøre hele jobben ved å utføre både programmering og design fra idé til ferdig produkt. Men denne strategien er sjelden vellykket ettersom begge deler er omfattende fagfelt, og en person har neppe like mye profesjonell erfaring på begge områder. Hvis du vil ha en app som er solid, effektiv og attraktiv er det ikke her du velger å spare. Husk: du får det du betaler for.

 

Vil du designe en app? 

Kontakt oss for å gjøre det

 

Kostnader for app-design basert på prosjektets kompleksitet

 

Uansett hvilket land du foretrekker at teamet er basert i, de vil alle kunne fortelle deg at kostnadene ved å designe en app avhenger av kompleksiteten. Antall plattformer, servere, API-integrasjoner, unike skjermer - alle disse tingene påvirker appens kompleksitetsnivå og dermed tiden det tar å utvikle den. En mobilapp kan bygges for iOS, Android, eller begge deler. Hver plattform har ulik utforming, noe som krever at iOS- og Android-appene må utvikles separat, og dette vil også doble arbeidstiden.

 

Det kan forekomme at designkostnadene er høyere for Android-apper fordi denne plattformen har et bredt spekter av enheter med sine egne tekniske særegenheter, og det tar mer tid og krefter å lage en app som er egnet for de fleste av dem.

 

 

Eksempler på app-kostnader

 

Vi kan dele apper inn i tre kategorier basert på kompleksitet: enkel, middels og kompleks

 

Enkel app: kostnader for en app som Tinder

Appens innhold

Arbeidstimer

Estimat basert på land

Enkel og grunnleggende funksjonalitet:

·      Flere sider

·      Liten profil

·      Minimum antall innstillinger

·      Enkel logikk

 

 

100

USA - $ 6 000

UK - $ 7 500

Ukraina - $ 4 000

India - $ 3 500

 

 

Medium kompleks app: kostnader for en app som Whatsapp

 

Appens innhold

Arbeidstimer

Estimat basert på land

Det kan virke enkelt, men ved ved å se nøyerer finner du:

·      Flere hovedsider

·      Mange undersider

·      Logisk meldingsvisning

·      Alle typer data i meldinger

·      Velldesignet interaksjon

·      Mellomstor profil

 

 

250

USA - $ 22 000

UK - $ 25 000

Ukraina - $ 10 000

India - $ 9 000

 

 

Kompleks app: kostnader for en app som Airbnb

 

Appens innhold

Arbeidstimer

Estimat basert på land

Denne typen app har det bredeste utvalget av funksjoner:

·      Mange hovedsider

·      Mange undersider

·      Logisk meldingsvisning

·      Alle typer data i meldinger

·      Velldesignet interaksjon

·      Mellomstor profil

 

 

400 eller mer

USA - $ 60 000 +

UK - $ 65 000 +

Ukraina - $ 20 000 +

India - $ 19 000 +

 

 

Oppsummering

 

Det er vanskelig å gi et nøyaktiv svar på spørsmålet om komplett pris når det kommer til app design fordi det er så mange faktorer som spiller inn. Men vi håper at informasjonen om prosessen som ligger bak et ferdig mobileapp-design, timepriser for fagfolk i ulike land og ulike nivåer av kompleksitet har gitt deg en grunnleggende forståelse for kostnader tilknyttet design av din app.

 

Vil du designe en app?

Kontakt oss for å gjøre det

Ranger denne artikkelen
(Gjennomsnitt: 3 out 5)
232911.11.2019
Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok