Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok

Hvor mye koster det å bygge en mobil peer-to-peer betalingsapp som Venmo eller Square Cash

Før du spør deg selv "Hvordan lage en app som Venmo?" bør du være sikker på at du fullt ut forstår hvordan peer-to-peer betalingsmetoder i app fungerer.

 

P2P-pengeoverføringer har mange funksjoner som ikke har vert vanlig for den globale bankverden. Vipps, Square Cash, Venmo, Dwolla, Google Wallet og enkelte Venmo-kloner er vanligvis kortfrie og kontantløse, de bruker kontaktløse betalingsteknologier og utfører pengeoverføringer med ett klikk.

 

Hovedideen bak P2P-betalingstjenester er å gi brukerne et verktøy for å sende og motta penger uten å måtte ta ut kontanter eller benytte betalingsterminaler designet av banker.

 

Selv om det finnes flere typer mobile peer-to-peer betalingsapper, vil vi først og fremst fokusere på spørsmålet om hvordan du oppretter en app som Venmo eller Cash. Begge er gratis for brukerne, de er utviklet som selvstendige digitale produkter, og anses å være globale ledere innen sine respektive nisjer.

 

A global share of point of sale payment methods

 

 

Hvordan utvikle en app som Venmo eller Cash App? Globale peer-to-peer-regler

Det første du må venne deg til om du tenker på å lage en app som Venmo er at mobile peer-to-peer-(eller person-til-person-)betalingstjenester har svært få funksjoner til felles med tjenester som PayPal eller Western Union hvis du vurderer dem utfra brukeropplevelsen. Imidlertid tilbyr begge transaksjoner fra en person til en annen person. Her er noen avgjørende funksjoner i Venmo og Cash App:

 

How to develop app like Venmo of Cashapp

 

 • For hvem? Venmo og Square Cash App ble utviklet for mennesker som kjenner hverandre, enten de er venner, slektninger eller kolleger. Samtidig har Cash Apps en bedriftsversjon.
 • For hva? Appene er utformet for å løse problemet med kontantbetalinger, som å låne penger fra en venn, betale en utleier, dele en lunsj, sende penger som en gave, betale for tjenester på nettet, osv.
 • Hvor raskt? Det tar fra sekunder til timer før transaksjonen utføres. I noen tilfeller (om du må bruke kredittpenger for eksempel) det kan ta dager.
 • Kontokilden. Appen skal være koblet til en bankkonto, kreditt- eller debetkort. Den bruker en in-app-lommebok til å overføre penger.

 

P2P-betalingstjenester varierer etter forretningsmodell, sted, type og til og med bruksfelt. Venmo og Cash App er frittstående finansielle tjenester som ikke begrenses av landegrenser, opprettet for alle typer peer-to-peer pengeoverføringer og betalinger. Andre eksempler — Alipay og Airfox.

 

Hvor mye koster Venmo? For å svare på spørsmålet må vi se nærmere på appens karakter. Venmo og Square Cash er tjenester for online P2P- og C2B- (klient til bedrift) betalinger. De har en online lommebokfunksjon som lar brukerne lagre penger direkte i appen, og bruke dem for raske betalinger. Hvis det ikke er penger på Venmo- eller Cash App-kontoene, vil appen belastes fra den lagrede bankkontoen eller kredittkortet (debet).

 

Men ikke forveksle Venmo med rene bank-apper (som Dwolla og PopMoney), eller de innebygde online betalingsverktøyene som finnes på sosiale plattformermer som Facebook Messenger, Snapchat, og WeChat.

 

Mobile innebygde betalingstjenester som er en del av opperativsystemet er en annen type konkurrenter til Venmo og Cash App. De er enhetsbaserte og sikrere, ofte koblet direkte til bankkontoen din. Eksempler – Apple Pay og Google Pay

 

 

Hvor mye kostet det å lage Venmo? Utviklingen forklart steg for steg

 

I vår artikkel med tittelen «Jeg har en idé til en app, hva nå?" gir vi detaljert informasjon om hvert trinn i mobilapputviklingen. En annen artikkel kalt "Hvor mye koster det å bygge en app" kan du finne generelle beregninger, delt inn i prosjektstadier og teammedlemmene som er involvert i prosessen. Les dem for å få mer informasjon om emnet.

 

Her vil vi se gjennom utviklingsstadiene som er viktige spesifikt for å lykkes kommersielt med en peer-to-peer-app.

 

 • Oppdagelsesstadiet. Vurder hvilke betalingsfunksjoner/andre funksjoner du virkelig trenger

  Alle P2P-mobilapper har lignende funksjoner – de hjelper folk med kontantløs betaling, og raske transaksjoner mellom venner. For å møte brukernes behov må du opprette et P2P-nettverk, utvikle en måte å støtte ulike betalingssystemer for online e-handel, og koble tjenesten til banksystemer.

  For å forstå hvilke betalingsmoduser du trenger, bør du vurdere hvilke typer bruksområder du forventer å tilrettelegge for. Kanskje du vil fokusere på direktebetalinger der brukeren er? Eller du planlegger å jobbe med et spesielt publikum som ønsker en avdragsplan for å betale utleiere? Eller kanskje appen din skal dedikeres til de som ønsker å låne penger til en venn på en trygg og oversiktlig måte?

 • Utvikling og teststadiet. Vurder appens sikkerhetsnivå, og synkroniseringspotensial for økonomiske data

  Hva koster Venmo? Å utvikle apper som Venmo betyr å ta et stort ansvar. Fingeravtrykksverifisering og identifikasjon, flere sikkerhetskontrollnivåer, personlig og økonomisk datakryptering – dette er kostbare funksjoner å utvikle, men det er umulig å starte en betalingsapp uten å kunne garantere at den er sikker.

  Et annet spørsmål går som følger - er du sikker på at appen din vil overføre nøyaktige beløp? Verdier som går tapt under overførsel fra en bankkonto til en annen er en alvorlig hendelse. Du må vurdere hvor stor risikoen er for at noe slikt kan inntreffe. Aksepter det faktum at du må investere mye penger i produkttesting for å unngå slike feilsteg.

 • Utviklingsstadiet. Riktige dataarkitektur- og appfunksjoner

  Mest sannsynlig beregner du at brukermassen av produktet vil vokse raskt. Husk at finansielle transaksjoner (og verifisering) krever svært mye energi av serverne dine. Gjør tekniske forberedelser, og vær klar til å betjene et stort antall personer. Ved å være i forkant unngår du overbelastning av systemet, og tap av klientdata. Å velge riktig datastruktur vil også bidra til å takle oppgaven. På dette punktet må du samarbeide med erfarne digitale ingeniører.

 • Oppdagelses- og utviklingsstadiet. Tekniske løsninger og integrasjoner

  Hvordan bygge en app som Venmo? Som vi skrev ovenfor, bør du vite hvilke kunder du betjener og hvilket problem du løser for dem. For eksempel er Venmo designet for individuelle brukerbetalinger, samt regelmessige transaksjoner til ulike foretak (utleiere, drosjesjåfører, selgere på markeder og andre).

  Verktøyet vil sannsynligvis fungere mer effektivt hvis du integrerer e-handelsplattformer, kalendere, plattformer for beregning av familiebudsjettet og sosiale nettverk. Analyser publikummet ditt for å finne ut hvilke tjenester de bruker, og hva som kan være nyttig for dem.

  Vurder også hvilke enheter disse menneskene bruker.

 

Vil du lage en app?

Kontakt oss for å gjøre det

 

Kjernefunksjoner i Venmo og Cash App 

 

Hva er inkludert i Venmo-appen og Square Cash? Den grunnleggende faktoren som påvirker utviklingsbudsjettet, er antallet og kompleksiteten til funksjonene du vil ha med i produktet.

 

Husk at Venmo og Cash har ulike sett med funksjoner, og er designet for å betjene ulike typer kunder. Nedenfor ga vi deg listen over deres kjernefunksjoner. Disse bør implementeres i din MVP. Les mer om MVP utvikling og Lean tilnærming i bloggen vår.

 

Venmo app

 

how much does it cost make an app like Venmo

 

I 2019 er Venmo den mest vellykkede appen i kategorien, opprettet av romkameratene Iqram Magdon-Ismail og Andrew Kortina mens de studerte ved University of Pennsylvania. Den hjelper folk til å foreta raske pengeoverføringer seg i mellom, uten å måtte bruke minibank eller overføre i nettbanken. MVP-versjonen av Venmo så ut som et verktøy for å sende penger ved hjelp av tekstmeldinger.

 

Venmo ble fiansiert av betalingsselskapet Braintree fintech, som har vert en del av PayPal siden 2013. I 2015 startet PayPal en Venmo-kampanje og la til flere funksjoner i sine driftsalgoritmer. Etter dette ble appen betydelig mer populær blant ungdommer. I 2019 nådde Venmo 40 millioner unike brukere.

 

Den nåværene varianten av  Venmo har følgende funksjoner:

 • Peer-to-peer-betalinger og pengesporing
 • Kobles til bankkontoer og kort
 • Kjøp ved salgssted (POS)
 • Betalingsinndeling og dele opp regninger
 • Integrering av Facebook-venner og telefonkontakter
 • Sende billetter via e-post eller meldinger
 • Sende pengeforespørsler
 • Mulig å sende kommentarer og emojis
 • Autorisasjon, profilredigering og kontoinnstilling
 • Innebygd mobil-lommebok
 • Regelmessige, eller planlagte betalinger
 • Uttak til en bankkonto

 

Venmo har også datalagring og bruker en pålitelig datakrypteringsmekanisme. Men hvorfor er det så populært? Svaret er - Venmo er enkel og rask. Brukerne må bare utføre fire trinn for å utføre sin første transaksjon: laste ned appen, registrere seg og koble til en bankkonto (eller kort), finne en person til å sende eller be om penger, og godkjenne handlingen! Venmo vil sjekke balansen på den innebygde Venmo-lommeboken, og deretter utføre forespørselen.

 

Cash App fra Square

 

how much does it cost to make an app like CashApp

 

Hva er det som skiller Venmo fra den andre P2P-betalingstjenesten kalt Cash? Den siste ble utviklet av Square, og er ment for både private brukere og bedrifter. Du kan ha en eller to kontoer på Square Cash avhengig av dine bruksmål.

 

En personlig konto er egnet for dem som planlegger å sende penger til venner. Bedriftskontoen ble utformet for bedrifter som planlegger å motta penger for produktene de selger på nettet.

 

Cash App het tidligere Square Cash, og ble utviklet i 2015. MVP-ideen var å gi enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter et verktøy for å sende og motta betalinger ved hjelp av en kort kode kalt $cashtag. Antallet aktive Cash App-brukere nådde 7 millioner  i 2018.

 

Den nåværene varianten av Cash App har følgende funksjoner:

 • Valget mellom personlig konto og bedriftskonto
 • Cash App-konto med gratis fysisk visa debetkort
 • Telefonnummer og e-postbekreftelse
 • Kobles til bankkonto
 • Skanner fingeravtrykk for å låse opp kontoen
 • Personsøk ved å skrive inn Cash App-kode eller e-post
 • Sende pengeforespørsler
 • Betale i nettbutikker med virtuelt Cash App-kort
 • Beskyttelsesprogram for bedrifter (tilbakeføringer)
 • Bitcoin-handel

 

Square Cash er ikke bare en enkelt app. Du har tilgang til funksjonene ved hjelp av Cash App på mobilenhetene dine, nettstedet Cash.me, iMessage (kun for Apple-brukere), og til og med gjennom Siri. Disse integrasjonene gjorde Square Cash mer fleksibel og multifunksjonell sammenlignet med Venmo. Men Cash kunne imidlertid bare brukes i USA.

 

 

Hvordan Venmo og Square Cash App tjener penger

 

Hvordan tjener Square Cash penger? Både Venmo og Cash App er gratis å laste ned og bruke. De viser heller ikke annonser. PayPal, Venmos nåværende eier, rapporterte imidlertid en fortjeneste på 15,5 milliarder dollar i 2018 oppnådd av appen, og Square rapporterte at Cash App genererte over 166 millioner dollar i Bitcoin og fikk et overskudd på 1,7 millioner dollar for samme periode. Så hva er hemmeligheten? La oss analysere inntektskildene deres! 

 

Inntektsgenerende algoritmer brukt av Venmo

 

Hvordan tjener Venmo penger? Venmo-drevne transaksjoner koster deg ingenting hvis du er en privat bruker, men bedrifter som mottar betalinger gjennom Venmo-systemet må betale en avgift på 2,9%. Det er hovedsakelig to tjenester som generere inntekter for Venmo - Venmo API og Venmo Touch. Den første gjør det mulig for tredjeparts nettsteder å motta, og sende Venmo-fakturaer. Venmo Touch er et verktøy for raske kjøp som brukes av selgere for å korte ned betenkningstiden på avtaler. 

 

Det eneste tilfellet hvor Venmo belaster privatpersoner er ved kredittkorttransaksjoner. Enkeltpersoner belastes for 3% av beløpet hvis de bruker penger de ikke har.   

 

Inntektsgenerende algoritmer brukt av Cash App

 

Å lage Cash App betyr å utarbeide en mer komplisert inntektsstrategi sammenlignet med Venmo. Først av alt fordi den betjener et bredere kundespekter. Hovedinntektskilden er et transaksjonsgebyr. Provisjonen er betalt av en selger og er på 2,75% for kortbaserte handlinger og 3,5% + $ 0,15  for hver kortløse transaksjon.

 

En annen forskjell mellom Cash App og Venmo er følgende - Square produserer software og hardware-løsninger som er spesifikt tilpasset egne felt. Eksempler – et samarbeid med Starbucks og leveringstjenesten Caviar.

 

Cash App er også integrert i et større finansteknologisk økosystem som inkluderer Square Capital, Square Appointments og Square Customer Engagement. Square hardware-inntekter kommer fra Square Stand og Square-lesere for EMV-kort, kassaapparat, kvitteringsskrivere og strekkodeskannere. Disse elementene kan integreres med Square Stand som fungerer som et POS-system.

 

 

Hvor mye koster det å utvikle Square Cash? Et estimat for Cash App og Venmo-utvikling

 

Ifølge Lean Startup-konseptet er det ikke nødvendig å utvikle den endelige versjonen av appen for å finne ut om det er etterspørsel etter produktet, og sjekke hvor stor fortjeneste den kan innbringe. Start med en MVP, en app eller et annet produkt som bare utfører hovedideen og de viktigste funksjonene. Deretter tilpasser du produktet ut fra tilbakemeldingene fra brukerne.

 

I vår bloggartikkel dedikert til MVP-utvikling finner du mer informasjon om tilnærmingen. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du lager en MVP-app som ligner Square Cash App og Venmo. Her er funksjonene som utgjør minste fungerende løsning (minimum viable product):

 

 • Verifisering av fingeravtrykkskanning og sikkerhetskode 60 timer

Appen din må ha et svært høyt sikkerhetsnivå, fordi du innhenter informasjon om folks bankkontoer og økonomiske midler. Utvikle en velfungerende og rask autorisasjonsalgoritme. Fingeravtrykkskanning er nå den mest hensiktsmessige teknologien for å gjøre prosessen sikker og rask.

 

 • Verktøy for å sende og be om penger 80 timer

Det er umulig å lage Cash App uten denne grunnleggende funksjonen. Du kan hoppe over deleregning og kreditter i første omgang, men du kan ikke la være å utvikle en pengeoverføringsfunksjon. Tenk på at appen må innlemmes i et globalt (eller lokalt) banksystem. Du trenger med andre ord en bankkonto-link i appen.

 

 • Virtuelt kort, konto og lommebok 160 timer

For å utføre en P2P-betaling må man finne den man søker inne i appen. Cash App og Venmo har innebygde personlige elektroniske lommebøker som er pengebuffere for alle transaksjoner. Lommeboken kan brukes som en pengekilde mens du kjøper varer, eller du kan bruke penger fra den for å sende videre til noen andre.

 • Kontoinnstilling og aktivitetsovervåking 24 timer

Cash App og Venmo har noe til felles med sosiale nettverk. De har personlige profiler og knytter folk sammen. Alle slike apper må ha et verktøy for å konfigurere varsler, endre profilinformasjon, administrere kontakter og overvåke tidligere transaksjoner.

 

Høres det for enkelt ut? Husk at finansteknologiske apper handler mer om UX, dataarkitektur og sikkerhetsnivå enn om spennende funksjoner. Med andre ord, du kommer sannsynlig til å bruke mye penger på designere, dataingeniører, og QA, og mindre penger på utviklere. Noen faktorer vil påvirke endelige beregninger:

 • Støttede enheter og mobile plattformer
 • Integrasjoner (bankdatabaser og kommersielle apper)
 • UX- og UI-kompleksitet
 • Inkorporering av hardware-funksjoner
 • Nivå for videre teknisk støtte

 

Venmo eller Cash App. For denne typen apputvikling trenger du sannsynligvis å ansette: utvikler og dataingeniør (kan være én person), PM, designer, QA og markedsfører.

 

Den potensielle designeren vil sannsynligvis bruke rundt 100 timer på en grunnleggende Venmo-lignende app med funksjonene som er oppført ovenfor. QA vil bruke 120 timer som et minimum for å evaluere kvaliteten på produktet ditt. Til prosjektledelse bør du beregne ca. 15%  av utviklingsbudsjettet.

 

Hele utviklingsprosessen vil normalt bestå av fire trinn — Utforsking (undersøkelser), design, utvikling og distribusjon. Det siste trinnet inkluderer også innhenting av tilbakemeldinger.

 

Vi antar at en MVP av en Square Cash-klone vil koste deg 25 000 dollar og utviklingen kan ta fra 3 til 5 måneder. Husk at LANARS har østeuropeiske timepriser (40-60$ per time).

 

 

Hvordan lage en app som Venmo? Konklusjon

 

peer-to-peer payment services development forecast, 2013—2018

 

Mobilbetalingsmarkedet vokser stadig, og snart vil trolig kontantbetalinger være historie. Betydelig faktum: Alliert markedsforskning viser at globale betalingstransaksjoner utført med mobiltelefonen vil generere over 4.3 billioner dollar innen 2023.

 

Mobile lommebøker som Venmo, virtuelle eller fysiske kortbaserte betalinger, regningsutsending, samt kontaktløse NFC-betalinger og direkte P2P-overføringer er store teknologier som er omfavnet av både moderne kunder og bedrifter de siste årene. Selv om WeChat Pay var den største mobile betalingsplattformen i 2019 (den har 1 milliard brukere) er det fortsatt plass til flere finansteknologiske mobile betalingvirksomheter, lik Venmo og Cash App, på lokale markeder.

 

Det er også anslått at den globale bruken av betalingsapper vil øke til 28%  ved slutten av 2020 (sammenlignet med 16% i 2019). Det betyr at det vil være enda større etterspørsel etter P2P-betalingsløsninger neste år.

 

Den kontantløse transaksjonsapp-nisjen blir også mer attraktiv hvis du ser på den med et innovativt prospektiv. Kanskje det er på tide å investere ressurser i nye løsninger, ikke kloner?

 

Vil du lage en app?

Kontakt oss for å gjøre det

Ranger denne artikkelen
(Gjennomsnitt: no rating yet)
183005.03.2020
Trenger du hjelp med prosjektet ditt?
Navn
E-post
Telefon
Prosjektdetaljer
Maya Styupan, Head of Sales
12b Krutogirniy uzviz Dnipro, Ukraine
Oops! Noe er galt. Kontroller alle feltene og send skjema igjen.
Ok